Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

We nemen met het Casteelken team een summerbreak. Terug open op maandag 5 augustus. Openingsuren

Open wonen, middenin de stad

zithoek Groen kwartier Antwerpen Casteelken interieur design
Lins Devriendt

Door Lins

27.05.2016

Een open gevoel, middenin de stad? Daarvoor hoef je helemaal niet zo ruim te wonen. We werden op de koffie gevraagd in deze loft in Antwerpen, ontvouwden onze plannen en namen de zithoek onder handen. Kom binnen!

zithoek Groen kwartier Antwerpen Casteelken interieur design

Groen wonen in de stad

Wie wonen in de stad associeert met grijs en grauw, moet dringend ’t Groen Kwartier in Antwerpen eens bezoeken. Dit voormalig Militair Hospitaal is een groen hart middenin de stad en en herbergt sinds kort een evenwichtige mix van trendy lofts, unieke nieuwbouwappartementen en comfortabele gezinswoningen.

 Ademruimte

Toen we de loft binnenstapten overviel ons een gevoel van rust. We wilden dit gevoel ook vertalen in de zithoek. Het resultaat? Een open ontwerp waar het heerlijk uitblazen is.

zithoek Groen kwartier Antwerpen Casteelken interieur design

Eenvoud siert

We kozen bewust voor grijze tinten om het open gevoel te versterken. Geen aandachtstrekkers, wel degelijke meubels die klasse en rust uitstralen. Om het geheel iets meer leven in te blazen kan de zithoek eventueel opgefleurd worden met enkele kussens in een accentkleur.

Een combinatie van Minotti

Centraal staat Yang, een eerder sober zitmeubel van Minotti. De fauteuil Leslie past er perfect bij, net als het marmeren bijzettafeltje. Het op maat gesneden tapijt van Jov maakt het plaatje compleet.

zithoek Groen kwartier Antwerpen Casteelken interieur design

Foto's door AF-fotografie

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.