Terug naar realisaties

Soft Touch

2 midcentury iconen pronken trots naast elkaar. De sculpturale coffee table is een ontwerp uit 1944 van de beeldhouwer Isamu Noguchi. De Barcelona Chair werd door Ludwig Mies van der Rohe speciaal ontworpen voor het Duits paviljoen van de wereldtentoonstelling in Barcelona (1929). De ontwerpen zijn respectievelijk in de collecties van Vitra en Knoll te vinden.

De vele mogelijke vormen en zitcombinaties maken van de Edra Standard een alleskunner. En dat merk je ook in deze zitruimte.

De Untitled leeslamp is van Nemo Lighting en sierkussens van Evolution 21.

Opvallend zijn de diagonale lijnen van Nuvola Rossa: het boekenrek van Cassina in canaletto-noot. De mondgeblazen Aer vazen van Audo Copenhagen blenden perfect met de unieke natuursteen van de haardwand.

De stijlvolle werkplek ademt creativiteit en inspiratie. De hoofdrolspeler hier is de ‘Petit Bureau en forme libre’ van Charlotte Perriand voor Cassina in een warme noten canaletto-uitvoering.

De volledig gestoffeerde stoel Dudet is van hetzelfde huis. Samen met de lamp, door Marie Wynants voor Kapsul collection, vullen ze het verhaal aan.

Rond de eettafel Out of Line van Bieke Casteleyn vinden we de armstoelen Elle van GoEs in notenhout met het zitkussen in leder.

De PP225 Flag Halyard Chair van PP Møbler vormt het ultieme sluitstuk van dit interieur. Hier met roestvrij stalen frame, zachte schapenvacht en lederen nekkussen.

 

Interieurarchitect: Danny Hoorelbeke – Project Vijf
Fotografie: Bert Demasure