Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

WINTERSOLDEN bij Casteelken Bekijk ons aanbod

Knoll

Knoll kent zijn oorsprong in Stuttgart maar werd officieel opgericht door Hans Knoll in New York in 1938. Teamgericht, harmonieus, modern, duurzaam en future-proof zijn de kernwoorden waarmee de meubeldesigners bij Knoll hun werk omschrijven.

Officieel startte Hans Knoll, het bedrijf op in 1938. Maar meubeldesign zat al langer in de familie. Want ook zijn overgrootvader stichtte al in 1865 een familiebedrijf in Stuttgart met kwaliteitsvolle meubels.

Na de dood van Hans Knoll in 1955 werd zijn vrouw, Florence Knoll, bedrijfsleider van de meubelzaak. Het hoofdkantoor en de productie bevinden zich al sinds 1950 in Pennsylvania, maar intussen zijn er ook productie-eenheden in de rest van Noord-Amerika en in Italië.

Het team achter Casteelken

Knoll merkheader
Knoll

Florence Knoll, pionier in kantoorinrichting

De Amerikaanse Florence Schust, geboren in Michigan, verhuisde in 1941 naar New York. Daar leerde ze Hans Knoll kennen, die op dat moment zijn meubelbedrijf uitbouwde. Tijdens hun huwelijk vulde ze zijn ondernemerschap aan met haar designkennis. Als designer benadrukte ze dat ze geen plaats decoreerde, maar creëerde. Binnen die visie drukte ze ook haar stempel op kantoorinrichting. Dankzij onderzoek en ervaring beantwoordt Knoll nog steeds elke praktische behoefte op kantoor.

Tijdloos design

Verder is het meubelbedrijf gespecialiseerd in zitmeubels, textiel, leder en architecturale en akoestische elementen. De ontwerpen zijn gebaseerd op hoe mensen denken en hoe ze interageren met hun omgeving.

Favoriet meubel | Saarinen

De Saarinen tafel is een ontwerp van Eero Saarinen. Het tafelblad is rond of ovaal en afgewerkt in laminaat, hout of marmer. Saarinen ergerde zich aan de wanorde van tafelpoten en stoelen. Daarom ontwierp hij een tafel met een trompetvormig onderstel. De Saarinen tafel van Knoll staat permanent tentoongesteld in het Museum van Modern Art in New York. De variant met marmeren tafelblad is onze favoriet.

knoll saarinen favoriet

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.