Terug naar realisaties

Van olieslagerij naar klassevol directiekantoor

Een visueel spel tussen ruw en elegant vloeit doorheen het volledige kantoor. De Grasshopper tafel is een verfijnde bureautafel: de organische ronde vorm is zacht, het dunne marmeren blad lijkt wel gewichtloos. De lederen Leadchair van Walter Knoll is statig en brengt een interessant contrast.

Aandacht voor detail: de Lari Lamp is een opvallend stuk van Angelo Mangiarotti van uitzonderlijk vakmanschap. Het glas bestaat uit één mondgeblazen stuk.

Hetzelfde visueel contrast werd doorgetrokken naar de lounge area van het kantoor. De Healey Lounge chair heeft zachte vormen en een fijne uitstraling. De Jaan Bench heeft daartegenover een strak rechtlijnig silhouette. Dezelfde geometrie zien we terug in de Joco salontafel, dat met zijn lijnenpatroon speelsheid brengt in de ruimte.

De Healey Lounge chair werd ontworpen door Luke Pearson die met deze stoel een eerbetoon wilde brengen aan de zetels van klassieke auto’s.

Zwarte accenten echoën doorheen de volledige ruimte. Ze geven een moderne touch binnen de industriële architectuur, en brengen het geheel samen. Zo kozen we bijvoorbeeld voor de Leggara stoelen in het zwart. Een minimalistisch maar sierlijk ontwerp dat bekend staat voor zijn comfort en duurzaamheid.

De NVL tafel van MDF Italia is formeel, maar toch licht. Het onderstel bestaat uit twee symmetrische voetstukken die uit elkaar staan om het tafelblad te dragen.

 

Interieurarchitect Casteelken: Lins Devriendt
Fotograaf: Bert Demasure