Terug naar realisaties

Fika B&B: Scandinavië in Heuvelland

Buiten komt naar binnen

De B&B in Heuvelland ligt niet alleen in het groen, maar omarmt het ook. Grote glaspartijen in de kamers laten het bosrijke, glooiende landschap langzaam binnenvloeien en één worden met het interieur. Casteelken maakte een zorgvuldige selectie van hoofdzakelijk Scandinavisch design dat het maximale haalt uit deze buiten-komt-naar-binnen ervaring.

De kuipstoelen About A Chair van Hay zijn bewust naar buiten gericht. Hallo groen.

Natuurlijk, ecologisch en ergonomisch

Verschillende stukken zijn uit natuurlijke en ecologische materialen vervaardigd, geheel in lijn met de filosofie van Fika, dat dingt naar het eco-label De Groene Sleutel.

De patroonrijke houtsoorten in de afgelijnde fauteuils en tafeltjes van Hay én ook het Peas vloerkleed (Hay) vormen fijnzinnige knipogen naar de buitenwereld.

In de leefruimte danst de E27 van Muuto boven de Hay Copenhague.
De Hay Mags, een verleidelijke driezit.

Hoewel niet meteen Scandinavisch van oorsprong, was de keuze voor Auping bedding snel gemaakt. Niet alleen leunt de lijnvoering van de bedden in de twee gastenkamers perfect aan bij de rest van het interieur, ook Aupings evenwicht tussen ergonomie en ecologie past helemaal bij de visie van de eigenaar.

Auping richt haar processen in volgens het Cradle to Cradle principe: een circulaire bedrijfsvoering met hergebruik van materialen, zonder verspilling van resources.

Auping Essential in detail, een bed in zijn meest pure vorm.
De Auping Boxspring, waar eenvoud siert.

Kleur en sfeer

Het kleurenpalet is licht gehouden om de natuur zoveel mogelijk aan het woord te laten. Zachte grijzen, wit en subtiele groentinten wisselen elkaar genereus af. Een occasionele plaisanterie zoals de Edison the Petit van Fatboy, is toegestaan en maakt het geheel af.

Locatie van dit project: Fika B&B

©Foto’s Piet Albert Goethals