Vitra - Casteelken | Casteelken

vitra

Vitra is een Zwitsers familiebedrijf dat meubels produceert voor winkels, privéwoningen, kantoren en openbare ruimtes. De meubelfabrikant werkte al samen met grote designers zoals Charles en Ray Eames en George Nelson. Vitra ziet zijn designers niet als contractanten, maar als scheppers die dezelfde ambitie delen. Samen met hen zoekt Vitra telkens een evenwicht tussen artistieke vrijheid, productieknowhow en marktkennis. De roots van Vitra liggen bij winkelinrichting.

Vitra Home Collection

Voor privéwoningen produceert Vitra meubels, lampen en accessoires. De Home Collection bevat zowel klassiekers - zoals de Eames Lounge Chair en de Panton Chair - als hedendaagse ontwerpen. In de Home Collection staat het idee van de collage centraal. Een woonruimte hoeft dus geen uniform geheel te zijn, maar een mix van oud en nieuw, hoog en laag, klassiek en modern. Ideaal voor wanneer jouw stijl zich niet in één woord laat omschrijven.

Design op kantoor en op openbare ruimtes

Ook op kantoor vind je Vitra terug. Voor Vitra groeit een kantooromgeving mee met nieuwe behoeften: versnelling, technologische vooruitgang en maatschappelijke veranderingen. Tegelijkertijd sluit de kantoorinrichting aan bij de individuele bedrijfscultuur. Vitra richt ook openbare ruimtes in. De meubelontwerpers laten de positieve invloed van design zien in luchthavens, stations, culturele instellingen, scholen, cafés, restaurants en hotels.

Favoriet meubel | Lounge Chair

Charles en Ray Eames lanceerden in 1956 de Eames Lounge Chair. Toen een ware revolutie voor de meubelindustrie en nu nog steeds heel populair. Ook bij Casteelken! De eerste versie had alle kenmerken van een Engelse clubfauteuil, maar dan veel eleganter en lichter door de moderne materialen. Vandaag zijn verschillende varianten mogelijk door te spelen met lederkleuren, fineer en onderstellen. vitra eames favoriet

Onze berichten over vitra

13 jul
Lees meer

Relax en richt je tweede verblijf zorgeloos in

Je tweede verblijf is jouw persoonlijke garantie op ontspannende weekends en onbezorgde vakanties. Optimaal genieten van je vakantiewoning begint bij een slimme inrichting.

08 jul
Lees meer

Design Special: Frankrijk

Liefde voor design? Dat vind je overal. Daarom schotelen we je een zomer lang enkele bijzondere designlanden voor. Deze week: Frans design.

28 jun
Lees meer

Bezoek aan de Vitra Campus

Vorige week bezochten we, samen met de winnaars van onze wedstrijd, de Vitra Campus in Weil am Rhein.

20 apr
Lees meer

Een kantoor om jaloers op te zijn

Je klopt heel wat uren op kantoor. Dus kan het er maar beter leuk vertoeven zijn. Een ergonomische maar mooie opstelling doet al heel wat.

31 mrt
Lees meer

Waan je in Weil am Rhein

Onlangs verlootte Casteelken een reis naar het Vitra Haus in Weil am Rhein onder haar klanten. We laten je hieronder meeproeven van wat onze winnaars binnenkort te wachten staat.

04 feb
Lees meer

Art nouveau in Roeselare

Hoe bouw je een drukke art-nouveau woning om tot een rustige stadswoning? Binnenhuisarchitecten Steven Vandecandelaere en Sarah Dufoor bogen zich samen met Casteelken over deze vraag. Het resultaat? E

Laadt meer artikels in

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet correct weergegeven. Wil je toch graag in stijl surfen? Installeer dan de laatste versie van je favoriete browser en bekijk deze websites en vele anderen met de modernste technologie.