Cassina - Casteelken | Casteelken

cassina

Cassina ontwerpt meubelen voor woningen, kantoren en publieke ruimtes. Het merk werd opgericht in 1927 en was van bij het begin een belangrijke speler. Cassina gebruikt vaak moderne technieken. Zo krijgen stoelen, fauteuils en banken een tikkeltje extra. Materialenkeuze speelt ook een belangrijke rol. Meubels worden bijvoorbeeld gemaakt met hoogwaardig hout of kwalitatief leder. De ontwerpen zijn elegant, tijdloos en stralen klasse uit. Op die manier worden het eyecatchers voor het interieur. Naast zitmeubelen bevat het assortiment ook eettafels, salontafels en bijzettafels.

Designers

I Maestri is een van de bekendste collecties van Cassina. Designers als Charlotte Perriand, Le Corbusier en Pierre Jeanneret werkten eraan mee en prominente musea gaven de toppers een plaats in hun collectie. Eerder werkte Cassina ook samen met namen als Gio Ponti, Afra en Tobia Scarpa, Mario Bellini, Vico Magistretti, Frank Lloyd Wright, Gerrit Rietveld en Philippe Starck.

Favoriet meubel | 202 Otto

Deze sofa ontwierp designer Piero Lissoni pas in 2014 en is nu al een klassieker in onze toonzaal. Dezelfde collectie bevat ook kleine ronde tafeltjes als perfecte aanvulling op het strakke ontwerp.

202 Otto

Onze berichten over cassina

08 jul
Lees meer

Design Special: Frankrijk

Liefde voor design? Dat vind je overal. Daarom schotelen we je een zomer lang enkele bijzondere designlanden voor. Deze week: Frans design.

29 jun
Lees meer

3 redenen om onze showrooms te bezoeken

De afgelopen weken en maanden zaten we niet stil. Oude items gingen buiten. Nieuwe items kwamen binnen. En ook enkele nieuwe promoties zagen het licht.

15 mei
Lees meer

Gespot in Milaan: de beste installaties

De agenda van ’t Casteelken was goed gevuld in april. Honderden expo’s in de stad en honderden exposanten op de Internationale Meubelbeurs. Dit waren de favorieten van ’t Casteelken.

20 aug
Lees meer

Fashion meets design bij Cassina

Tijdens de 52e editie van de Internationale Designbeurs in Milaan opende Lagerfelds fotografietentoonstelling in de Milanese showroom van Cassina.

Laadt meer artikels in

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet correct weergegeven. Wil je toch graag in stijl surfen? Installeer dan de laatste versie van je favoriete browser en bekijk deze websites en vele anderen met de modernste technologie.