Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

WINTERSOLDEN bij Casteelken Bekijk ons aanbod

Vitra

Vitra is een Zwitsers familiebedrijf dat meubels produceert voor winkels, privéwoningen, kantoren en openbare ruimtes. De meubelfabrikant werkte al samen met grote designers zoals Charles en Ray Eames en George Nelson.

Vitra ziet zijn designers niet als contractanten, maar als scheppers die dezelfde ambitie delen. Samen met hen zoekt Vitra telkens een evenwicht tussen artistieke vrijheid, productieknowhow en marktkennis. De roots van Vitra liggen bij winkelinrichting.

Het team achter Casteelken

vitra
Vitra

Vitra Home Collection

Voor privéwoningen produceert Vitra meubels, lampen en accessoires. De Home Collection bevat zowel klassiekers – zoals de Eames Lounge Chair en de Panton Chair – als hedendaagse ontwerpen. In de Home Collection staat het idee van de collage centraal. Een woonruimte hoeft dus geen uniform geheel te zijn, maar een mix van oud en nieuw, hoog en laag, klassiek en modern. Ideaal voor wanneer jouw stijl zich niet in één woord laat omschrijven.

Design op kantoor en op openbare ruimtes

Ook op kantoor vind je Vitra terug. Voor Vitra groeit een kantooromgeving mee met nieuwe behoeften: versnelling, technologische vooruitgang en maatschappelijke veranderingen. Tegelijkertijd sluit de kantoorinrichting aan bij de individuele bedrijfscultuur. Vitra richt ook openbare ruimtes in. De meubelontwerpers laten de positieve invloed van design zien in luchthavens, stations, culturele instellingen, scholen, cafés, restaurants en hotels.

Favoriet meubel | Lounge Chair

Charles en Ray Eames lanceerden in 1956 de Eames Lounge Chair. Toen een ware revolutie voor de meubelindustrie en nu nog steeds heel populair. Ook bij Casteelken! De eerste versie had alle kenmerken van een Engelse clubfauteuil, maar dan veel eleganter en lichter door de moderne materialen. Vandaag zijn verschillende varianten mogelijk door te spelen met lederkleuren, fineer en onderstellen.

vitra eames favoriet

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.