Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

COR

"Home is where the heart is.” Het zal geen toeval zijn dat COR ‘hart’ betekent in het Latijn. Bij dit Duitse meubelmerk ligt liefde aan de basis van elk ontwerp.

Liefde voor design, de materialen, de afwerking. Het familiebedrijf COR kan bogen op drie generaties vakmanschap. COR is pionier in modulaire zitmeubelen en kiest consequent voor kwaliteit tot in het kleinste detail.

Het team achter Casteelken

COR

Innovatief en flexibel interieurdesign

COR kan terugblikken op meer dan 60 jaar ervaring. De meubelfabriek werd in 1954 opgericht door Leo Lübke. Zijn zoon Helmut nam meteen het voortouw. Enkele jaren later pakte COR uit met het eerste modulaire zitmeubel met vijf losse elementen. Deze Quinta was het begin van compleet nieuw en flexibel interieurdesign. De grote doorbraak kwam er in 1964 met het model Conseta. Nog steeds een bestseller en het absolute COR-icoon. In 1994 gaf Helmut de fakkel door aan zijn zoon Leo. COR is nog steeds een familiebedrijf.

Innovatie en vakmanschap

Deutsche gründlichkeit’, het handelsmerk van elk zichzelf respecterend Duits bedrijf, is absoluut van toepassing op COR. Alleen het beste is goed genoeg. Om te beginnen zijn alle gebruikte materialen – ook de niet-zichtbare – van de allerhoogste kwaliteit. Daarnaast werkt COR intensief samen met topdesigners zoals Peter Maly en F.W. Möller. COR streeft naar een perfecte balans tussen innovatie en vakmanschap. Technologie speelt een cruciale rol, maar nooit ten koste van het respect voor de ontwerpers en vakmannen. Ze krijgen hiervoor alle tijd die nodig is. “We take our time,” klinkt het.

Puurheid

Naast topkwaliteit zijn esthetiek en puurheid belangrijke waarden voor COR. De ontwerpers zoeken naar vooruitstrevende design, los van mode en trends. Dit designmerk laat zich kenmerken door zeer herkenbare lijnen, die in elk meubelstuk terugkomen. Wie schoonheid, comfort en functionaliteit zoekt, zit letterlijk goed bij COR.

Conseta

Casteelken werkt al jaar en dag samen met Cor. Naast het fijne persoonlijke contact en de garantie op topkwaliteit, passen de COR meubels ook perfect in de Casteelken collectie qua look & feel. Zo behoren Trio en Cordia Lounge tot de favorieten van het Casteelken-team. Ook Conseta blijft een topper. Een tijdloos model met veel keuzemogelijkheden: ga je voor een zwevende bank of heb je het liever tot op de bodem? Kies uit de verschillende zitdieptes en dito pootjes. De klant beslist.

Wie schoonheid, comfort en functionaliteit zoekt, zit letterlijk goed bij COR

— Tine Neyrinck, zaakvoerder Casteelken

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.