Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

The Chamberlain, een interieur met een verhaal

Bart Beaumont

Door Bart

05.06.2019

The Chamberlain in Ieper is een plaats van ontmoeten en uitrusten. In dit statige, tot vakantiewoning ingerichte herenhuis uit 1922, klopt het hart van de grandeur van Vlaanderen in het interbellum. Dit verleden indachtig, gingen we consciëntieus aan de slag met het interieur.

Een interieurbeleving die uitnodigt

Ook zonder meubilair straalt de woning klasse uit: de vloeren, het raamwerk, de sierlijsten en plafonds eisen hun plaats in de ruimte op. Wij gingen ermee in een dialoog waarbij het invullen van de functie als vakantiewoning de grote uitdaging was.

Met vijf uitgeruste slaapkamers biedt The Chamberlain plaats aan een aanzienlijke groep mensen. Het was aan ons om een interieurbeleving te creëren die uitnodigt.

De Gubi Beetle lounge biedt een warm welkom

Hay Soft Edge 10

Natuur en high tech

Net zoals The Chamberlain vertelt de Gubi Beetle lounge een verhaal. Toen het ontwerpersduo GamFratesi de natuur introk ter inspiratie, kwam het met een opvallend idee voor de vormgeving terug: het ontwerp van de Beetle is ontleend aan de bouw en beweging van insecten. De stoel groeide uit tot een Deens icoon, en blijft tegelijk schatplichtig aan haar Italiaanse roots.

In het herenhuis staat de Beetle rug aan rug met de Soft Edge 10 van Hay. Een stoel die gebouwd is voor everyday use en een nostalgische uitstraling weet te behouden in een high tech uitvoering van gevouwen plywood.

De keuken, waar accessoires en meubilair elkaar ontmoeten

In de keuken komen Hay, Eva Solo, Dutchdeluxes, Menu, Serax, Semibasic, XLBoom en String bijeen, zonder dat een van de objecten de show wil stelen. De inrichting van The Chamberlain was dan ook een nauwe samenwerking tussen onze shop en showroom: meubilair en accessoires verhouden zich als verwanten in de ruimte.

Vroeger en nu

Gerookt eiken, zwarte en groene toetsen, fluweel en staal. Het interieur van The Chamberlain leidt ons door twee werelden, van vroeger tot nu. De inrichting van de vakantiewoning brengt letterlijk mensen samen.

Hay Soft Edge barkruk

Hay Soft Edge 10

Merken

Gubi
Hay
Eva Solo
Dutchdeluxes
Menu
Serax
Semibasic
XLBoom
String
Prostoria
Muuto
Limited edition
Semibasic

Hay Palissade

Prostoria Up Lift

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.