Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

De Maalderij

Maalderij Sterrebeek Casteelken

Het nieuwe gemeenschapscentrum De Maalderij in Sterrebeek opende zijn deuren. De naam verwijst naar de graanmolen of maalderij die tot 1971 in de buurt uitgebaat werd. Maar het strakke ontwerp van architect Luke Vanhooren lijkt in niets op een ouderwetse maalderij.

Licht staat centraal in zijn ontwerp. Grote raampartijen doen de verschillende vergader- en leslokalen, de polyvalente zaal en de foyer in een zee van licht baden. Functionaliteit speelde een belangrijke rol bij de keuze van de meubels. De lichte en luchtige ruimtes werden aangekleed met kleurrijke en lichte ontwerpen. Met af en toe een speelse touch.

De kleurrijke poefjes ‘Primary pouf’ van Arne Quinze groeiden op een paar jaar tijd uit tot een hedendaagse designklassieker. In 2001 haalde de Primary pouf zelfs een Henri van de Velde Award binnen. Net als de zitelementen ‘Primery solo’, ook een ontwerp van Quinze, zijn deze op het eerste zicht harde poefs uitgevoerd in zachte materialen en verschillende frisse kleuren. Blikvangers zijn de witte ronde poefs ‘Osorom’, een ontwerp van Konstantin Grcic voor Moroso in technopolymeer. De uitsparingen in de structuur creëren een heel apart spel van licht en schaduwen.

De verlichting ’s avonds geeft het centrum een warme en gastvrije uitstraling.

De ontwerpen van Arne Quinze en Konstantin Grcic maken van de wachtzaal een vrolijke en uitnodigende ruimte. Drempelverlagend design, dankzij hun speelse karakter.

De polyvalente zaal biedt plaats aan 170 personen. Om het gemakkelijk te maken de ruimte op korte tijd aan te passen aan het publiek was de keuze voor lichte en functionele meubels hier van essentieel belang. Architect Luke Vanhooren koos samen met Casteelken  voor een stoel van Jasper Morrison voor Magis. Een praktische en comfortabele stapelbare stoel in een strak design. Om de ruimte te breken opteerde Luke Vanhooren voor de verschillende kleuren, waarin de stoel te krijgen is. De tafels zijn op maat gemaakt bij Casteelken om aan alle functionele eisen te voldoen.

Casteelken interieur design Maalderij sterrebeek OC Walenhof arne quinze bar
Casteelken interieur design Maalderij sterrebeek OC Walenhof arne quinze

Ook de binnenverlichting kreeg de nodige aandacht. Boven de bar springt de Dark-lamp van ontwerper Danny Venlet in het oog. Konstantin Grcic ontwierp voor Plank de grappige barkrukken ‘Miura’. Ze zijn stapelbaar en uitgevoerd in verschillende kleuren, maar voor de bar koos Luke voor witte krukken. Zo komt de bar zelf volledig tot zijn recht. De barstoelen sleepten ondertussen enkele designawards in de wacht. Voor de zithoekjes ging de architect resoluut voor een absolute klassieker, de Eames Plastic Armchair van Charles en Ray Eames, een ontwerp uit 1950.

Casteelken interieur design Maalderij sterrebeek OC Walenhof arne quinze
Casteelken interieur design Maalderij sterrebeek OC Walenhof arne quinze
Casteelken interieur design Maalderij sterrebeek OC Walenhof arne quinze
Casteelken interieur design Maalderij sterrebeek OC Walenhof arne quinze

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.