Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

WINTERSOLDEN bij Casteelken Bekijk ons aanbod

Een ruimte vol oorverdovende stilte

Lins Devriendt

Door Lins

09.08.2019

Soms bestaat een ruimte alleen uit stilte. De objecten lijken even de adem in te houden, te wachten tot iemand zich door de ruimte beweegt en die stilte doorbreekt.

Een samenspel van zwart, wit, grijs en houttinten kenmerkt deze twee realisaties, beide ingericht door Ruben Vercaigne (Vers Interieur) en Casteelken.

Austere (door architect Hans Verstuyft) van Trizo 21

Pastoe Wire barkruk / Carl Hansen Wishbone

Axel XL salon van Montis met fauteuil CH25 van Carl Hansen.

Het Axel XL salon (Montis) kijkt uit op het gedempt licht dat voorzichtig de kamer binnenglijdt. De Austere van Trizo 21 werpt op z’n beurt het licht op een massieve, matzwarte tafel. In dit interieur zijn eenvoud en klasse de protagonisten.

Pastoe Wire barkruk / Carl Hansen Wishbone

Carl Hansen Wishbone rond een Eero Saarinen Tulip tafel (Knoll)

Merken

Carl Hansen
Pastoe
Montis
Trizo 21
Knoll International
Gubi
DCW-Editions

Carl Hansen Wishbone rond een Eero Saarinen Tulip tafel (Knoll)

Aan het zware keukenblad staat de Pastoe Wire barkruk in al z’n lichtheid, maar toch niet onderdrukt. De Wishbone (Carl Hansen) nestelt zich onder een matzwarte Saarinen tafel en de lamp van Gubi zet de spotlights op dit samenspel van licht en donker, van massiviteit en frivoliteit.

Het contrast is telkens groot, het gevoel van stilte groter.

Fotografie eerste realisatie: Cafeine
Fotografie tweede realisatie: Piet Albert Goethals

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.