Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

Een interieur waar niets lijkt wat het is

Lins Devriendt

Door Lins

20.08.2018

Wit is een vrijgevig kleur. Het biedt rust en geeft objecten de ruimte om zichzelf te zijn. Zelfs het meest discrete accent wordt in een wit interieur een blikvanger.

Interieurarchitect Pieter Schoolaert werkte samen met Casteelken om met zorg deze accenten een plaats te geven.

De ruimte doet het werk

 

Twee marmeren tafeltjes van Knoll trekken de aandacht in een kamer die voor de rest bestaat uit wit- en houttinten. Ze hoeven niet te pochen, de ruimte doet het werk.

De Knoll Saarinen salon- en bijzettafel (Tulip).

Dat is ook zo in de keuken, waar een bijna oogverblindend wit hier en daar gracieus wordt onderbroken wordt door een zwarte lijn. De Knoll barstoelen lijken met hun donkere rasterwerk arceringen aan te brengen in de witruimte. Gedurfd en subtiel tegelijk.

De Bertoia Barstool van Knoll.

Wonen & werken

Ook in de woonkamer en de bibliotheek wordt wit het speelterrein voor kunst en meubilair. De zwarte stoelen van Knoll laten zich moeiteloos combineren met de oude eettafel, een uiterst fijnzinnig samenspel.

De Bertoia Side Chair van Knoll, een graag geziene gast in elke kamer.

Onze collectie

Ben je ook op zoek naar een interieur vol elegante subtiliteit? Ontdek onze collectie in onze showrooms te Rumbeke en Oostkamp.

Fotografie: ALLT

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.