Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

We nemen met het Casteelken team een summerbreak. Terug open op maandag 5 augustus. Openingsuren

Heilig Hart School

Oud schoolgebouw omgetoverd tot prachtig design woonpand
Celine Lecluselle

Door Celine

08.09.2015

In opdracht van de Izegemse Bouwmaatschappij toverde architect Lieven Dejaeghere een voormalige jongensschool om tot een prachtig woonpand. Het project is een mijlpaal voor sociale woningbouw en bewijst dat een beperkt budget niet haaks hoeft te staan op een stijlvol eindresultaat. Casteelken zette z’n schouders mee onder het project.

“Het schoolgebouw dateert uit het begin van de vorige eeuw en vervult een belangrijke historische waarde voor de stad Izegem”, aldus Dejaeghere. Aan de oorspronkelijke gevels en binnenmuren werd dan ook niet geraakt, wat het complex een erg mature en karaktervolle uitstraling geeft.

school woonpand HAY Fatboy Desalto Vitra

Authenticiteit centraal

Authenticiteit staat centraal in het ontwerp van Dejaeghere. Elk afzonderlijk klaslokaal werd omgebouwd tot één individueel appartement.

De opvallende glaspartijen binnenin springen meteen in het oog. Ze reiken van vloer tot plafond. Door de keuze voor matglas, hoeven de bewoners zich bovendien geen zorgen te maken om hun privacy.

Speelse en frivole meubels, zorgvuldig uitgekozen door Casteelken, van HAY, Fatboy, Desalto en Vitra, versterken het luchtige en open karakter van de ruimtes

De nieuwe vloer vormt een speelse, eigentijdse verwijzing naar de originele mozaïektegels, die helaas sneuvelden.

school woonpand HAY Fatboy Desalto Vitra
school woonpand HAY Fatboy Desalto Vitra

Gemeenschappelijke binnentuin

In het midden bevindt zich de gemeenschappelijke ruimte, toegankelijk voor alle bewoners. De oorspronkelijke speelplaats werd omgevormd tot een gezellige, open binnentuin met aflopende grashellingen, bomen en een waterpartij. Ideaal om tijdens zonnige zomerdagen te verpozen

Om de capaciteit van het schoolgebouw ten volle te benutten werd aan één zijde een strak ogende nieuwbouw neergepoot. Deze vleugel biedt onderdak aan vijf iets ruimere gezinswoningen. De nieuwbouw maakt het spel tussen oud en nieuw, authentiek en artificieel, compleet.

school woonpand HAY Fatboy Desalto Vitra

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.