Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

Fika B&B: Scandinavië in Heuvelland

Lins Devriendt

Door Lins

19.06.2018

Fika is een Zweedse uitdrukking. Het betekent koffiepauze, maar dan in een Scandinavisch jasje. Het is een moment om stil te staan en adem te halen, een rustpunt. Dat is precies wat Fika wil zijn voor haar gasten.

 

Buiten komt naar binnen

 

De B&B in Heuvelland ligt niet alleen in het groen, maar omarmt het ook. Grote glaspartijen in de kamers laten het bosrijke, glooiende landschap langzaam binnenvloeien en één worden met het interieur. Casteelken maakte een zorgvuldige selectie van hoofdzakelijk Scandinavisch design dat het maximale haalt uit deze buiten-komt-naar-binnen ervaring.

De kuipstoelen About A Chair van Hay zijn bewust naar buiten gericht. Hallo groen.

Natuurlijk, ecologisch en ergonomisch

Verschillende stukken zijn uit natuurlijke en ecologische materialen vervaardigd, geheel in lijn met de filosofie van Fika, dat dingt naar het eco-label De Groene Sleutel.

De patroonrijke houtsoorten in de afgelijnde fauteuils en tafeltjes van Hay én ook het Peas vloerkleed (Hay) vormen fijnzinnige knipogen naar de buitenwereld.

De Hay Mags, een verleidelijke driezit.

In de leefruimte danst de E27 van Muuto boven de Hay Copenhague.

Hoewel niet meteen Scandinavisch van oorsprong, was de keuze voor Auping bedding snel gemaakt. Niet alleen leunt de lijnvoering van de bedden in de twee gastenkamers perfect aan bij de rest van het interieur, ook Aupings evenwicht tussen ergonomie en ecologie past helemaal bij de visie van de eigenaar.

Auping richt haar processen in volgens het Cradle to Cradle principe: een circulaire bedrijfsvoering met hergebruik van materialen, zonder verspilling van resources.

Auping Essential in detail, een bed in zijn meest pure vorm.

De Auping Boxspring, waar eenvoud siert.

Kleur en sfeer

Het kleurenpalet is licht gehouden om de natuur zoveel mogelijk aan het woord te laten. Zachte grijzen, wit en subtiele groentinten wisselen elkaar genereus af. Een occasionele plaisanterie zoals de Edison the Petit van Fatboy, is toegestaan en maakt het geheel af.

Merken in dit project

Hay
Auping
fatboy
Muuto
Serax

Locatie van dit project

Fika B&B

©Foto’s Piet Albert Goethals

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.