Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

Art nouveau in Roeselare

Donck art nouveau project roeselaere Steven Vandecandelaere Sarah Dufoor Casteelken-interieur design
Tine Neyrinck

Door Tine

04.02.2016

Hoe bouw je een drukke art-nouveau woning om tot een rustige stadswoning? Binnenhuisarchitecten Steven Vandecandelaere en Sarah Dufoor bogen zich samen met Casteelken over deze vraag. Het resultaat? Een stadswoning die stilte ademt.

De bewoners van dit pand hebben het druk-druk-druk. ‘s Avonds maken ze dan ook graag tijd voor hun vrienden en voor elkaar. En waar kan dat beter dan in een stijlvolle, maar vooral ook praktische en gezellige woning?

stoelen Vitra Hay houten eettafel Casteelken interieur design
hanglampen Amp Normann Copenhagen Casteelken interieur-design
zetel Naviglio Arflex Donck art nouveau project roeselaere Steven Vandecandelaere Sarah Dufoor Casteelken-interieur design

Rustig ontwaken

De architecten hielden de inrichting bewust sober. Dat brengt rust en zorgt er tegelijk voor dat het ochtendritueel zo vlot mogelijk kan verlopen. De hanglampen Amp van Normann Copenhagen, zijn daar stille getuigen van.

Samen aan tafel

Centraal in de woning staat een grote houten tafel. Daar kan ‘s avonds tot in de late uurtjes getafeld worden met familie en vrienden. De stoelen met houten poten (Plastic Chair, Vitra) komen van bij Casteelken, net als de lederen barkrukjes met zwart onderstel van Hay (About a Stool).

tafel stoelen Plastic Chair Vitra barkrukjes Hay Casteelken interieur design

Chillen in de sofa

In de zithoek tref je een prachtige Naviglio van Arflex. De sofa ontleent z’n naturelle look aan het zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsleder. Het handige bijzettafeltje Don’t Leave Me van Hay past er perfect bij. De ideale setting om tot rust te komen na een drukke werkdag.

© Fotografie Karel Waignein

stoelen Vitra Hay houten eettafel Casteelken interieur design

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.