Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

Stilistische pareltjes van Zanotta

24.08.2014

Het Italiaanse designbedrijf Zanotta stelde op het Salone Del Mobile een uitgebreid assortiment nieuwe stukken voor. Daarvoor deed de designspecialist een beroep op zijn ‘vaste’ ontwerpers en op drie nieuwe jonge ontwerpers. Zo blijft het toonaangevende merk zichzelf heruitvinden.

Ook het ontwerp van de Japanse designer Kensaku Oshiro, een van de drie nieuwe designers dit jaar, verrast. Hij haalde zijn inspiratie bij zadels en maakte een kleine stoel in de vorm van een … zadel. Je kan de Nuno gebruiken als poef, uitgerust met een handig verborgen opbergvak. Anne Decruy van ‘t Casteelken: “Ik vind dit een fantastisch artikel uit de nieuwe collectie van Zanotta. Het is een vernieuwend, stijlvol en praktisch object waarmee je karakter geeft aan je kamer.”

Dat Zanotta verfrissend uit de hoek kan komen, wisten we al langer. Dat is in 2014 niet anders. Kijk naar het ingenieuze design van de Twist, een stoel ontworpen door Emilio Nanni, een van Zanotta’s vaste ‘huisdesigners’. Hij gebruikte meer dan zestig meter touw om de zitting in elkaar te puzzelen. Het gelaagd effect op de stoel creëert een fascinerend ‘evenwichtig onevenwicht’. De stoel is verkrijgbaar in een hoge en een lagere versie en werd uitgebracht in drie verschillende kleurencombinaties: wit-grijs, zwart-beige en twee soorten rood. Dankzij de beschermende laag kan je de stoel ook buitenshuis gebruiken.

De eyecatchers van Zanotta worden niet alleen gekenmerkt door een hoog showgehalte. Met de schrijftafel Maestrale bewijst Zanotta dat het ook uitblinkt in eenvoudig design. Met zijn dunne pootjes en walnoothouten tafelblad heeft het wat weg van een eettafel. Maar in het stevige tafelblad zit een elegante bureaulade verwerkt. Maestrale, een ontwerp van designersduo Ludovica en Roberto Palomba, is een verfijnde synthese van bureau en tafel. Maestrale is ook beschikbaar in een lederbruine look.

Designs van Alias om te temperen

Waar Zanotta vooral vernieuwend uit de hoek komt met meer gedurfde meubels, houdt de Italiaanse meubelmaker Alias het simpel en strak. Mix de eigentijdse frisheid van Zanotta met de klassevolle eenvoud van Alias en je krijgt een geslaagde designcocktail als resultaat.

In de Alias-collectie van 2014 is Tabu de meest opmerkelijke nieuwkomer. De stoel wordt samengesteld uit verschillende elementen van massief essenhout en krijgt zo een unieke look. “Ook de vorm van Tabu trok meteen de aandacht bij de vele bezoekers op het Salone Del Mobile”, vertelt Anne Decruy. “De sterkte van dat product is het minimalistische ontwerp van Eugeni Quitllet. Less is more en daarom heeft de designer de stoel heel strak gehouden.”

Bij ’t Casteelken vind je zowel de stilistische pareltjes van Zanotta als de strakke meubels van Alias. Kom ze zelf ontdekken in onze showrooms in Rumbeke en Oostkamp.

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.