Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

Dé vier interieurtrends van 2018

Tine Neyrinck

Door Tine

20.02.2018

Januari is de maand van IMM in Keulen en Maison & Objet in Parijs. Op deze beurzen zijn er meer dan genoeg tendensen die in het oog springen, maar wij scheiden opvallend van opzichtig om te komen tot dé vier interieurtrends van 2018. Om jou te inspireren.

De interieurtrends van vorig jaar worden volwassen

Een trend is in de eerste plaats een beweging en deze houdt niet plots op met de jaarwisseling. Nuances verplaatsen zich, kleuren en materialen evolueren, maar de grote lijnen blijven dezelfde.

Arco Essenza

We zien bijvoorbeeld hoe de Arco Essenza in gerookte eik een geborstelde afwerking krijgt. Dit maakt de nerven in het hout zichtbaar en bezorgt het meubel haar tactiele uitstraling. De Carl Hansen Wishbone Chair krijgt een limited edition uitvoering in moeraseik met naturel koord.

Carl Hansen Wishbone

Verder merken we ook hoe het verlangen naar luxueuze stoffen zich verder vertakt in zowel meubilair als accessoires: velvet, maar ook nubuck en naturelle leders overheersen de interieurs van 2018. Zo komen o.a. in peachy pink, aardetinten, groen of mosterdgeel.

Galloti and Radice Audrey

Minotti

Walter Knoll Bundle

Comfort 2.0

De Bundle-sofa van Walter Knoll ziet eruit alsof ze uit opgevouwen dekens bestaat en biedt een extreme zachtheid, zonder aan attitude te verliezen.

COR Moss

Wanneer je gaat zitten in de Moss van COR voelt dit als een fluwelen omhelzing; comfort speelt sowieso een centrale rol bij meubelontwerp, maar in 2018 neemt het nieuwe en ongekende proporties aan.

Vormen worden zachter

Comfort is een interieurtrend die de voelbare zachtheid opzoekt, maar ook visueel zien we de behoefte aan een zachtere lijnvoering met afgeronde vormen.

Zo is de Nil van More een bijna aaibare tafel door z’n contouren. De Grace trolley van Schönbuch doet denken aan Cézanne, die de wereld wou herleiden tot cilinders, bollen en kegels. Ook in tapijten zijn rond en ovaal blijvers.

Schönbuch Grace

More Nil

CC Tapis

Cassina

Wabi-Sabi

Tegendraads, rebels of eerder een ode aan het maken van fouten? Wabi-Sabi is een interieurtrend die uit Japan komt overgewaaid en op zoek gaat naar schoonheid in het imperfecte: een brandplek op hout, natuurlijk gevormde voorwerpen, zichtbare nerven in een tafelblad.

Wij denken hierbij spontaan aan de Tense Material in carbonized wood van MDF Italia en de Voronoi II van Tala.

MDF Italia Tense Material

Tala Voronoi II

Wil je meer weten over de trends van 2018? Lees dan zeker onze zesdelige reeks over de interieurtrends 2018-2019.

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.