Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

5 keer raak: dit is wat wij onthouden van IMM Cologne

Cassina imm stand 2016

Vorige week trokken we naar de IMM-beurs in Keulen. IMM staat voor Internationale Möbelmesse, wat zoveel betekent als Internationale Meubelbeurs. Alle grote designmerken van over de hele wereld waren aanwezig. En natuurlijk kon ook Casteelken niet ontbreken. Dit is wat ons opviel.

 

Cassina imm Paviljoen 2016

1. Mooiste stand: Cassina

Traditiegetrouw leggen de verschillende merken elkaar het vuur aan de schenen in de strijd om de mooiste stand. Dit jaar sprong die van Cassina er voor ons uit.

Hun beursstand was geïnspireerd op het Rietveld Paviljoen uit de Knöller Muller Sculpture Garden in Nederland.

Een erg mooi visitekaartje van Patricia Urquiola, kersvers art director bij Cassina.

 

2. Opvallendste trend: heruitgaves van klassiekers

We hadden het al eerder gespot en in Keulen werd het opnieuw bevestigd: oude designklassiekers in een nieuw jasje zijn helemaal hot. Deze ontwerpen sprongen ons in het oog:

ligne roset plumy imm 2016
Plumy (van Ligne Roset)
walter knoll 375 imm 2016
Model 375 (van Walter Knoll)
cassina 111 wink imm 2016
111 Wink (van Cassina)

 

 3. Strafste snufje: fenix

Alhoewel, snufje… Fenix is een materiaal dat we al vaak opmerkten op andere beurzen, maar hier in Keulen zagen we het plots overal. En dat verbaast ons niets.
Het materiaal heeft een ultramatte look en is bijzonder onderhoudsvriendelijk. Wij zijn alvast overtuigd!

 

cor pilotis imm 2016

4. Beste samenwerking: Duitsland en Italië.

Italianen staan gekend om hun goede smaak en gevoel voor design. Duitsters om hun degelijkheid. Wat het geeft als die twee samenwerken, toonde COR ons. Het Duitse merk tekende voor een samenwerking met de Italiaan Bruno Fattorini, die we nog kennen van MDF Italia. Het resultaat is de mooie Pilotis-sofa. Schrijf maar op: wij geloven er in!

 

5. Meest in het oog springende Belg: Vincent Van Duysen

Vincent Van Duysen ontpopte zich in Keulen tot de Belgische trots. Z’n vooruitstrevende kastensysteem (Gliss Master voor Molteni&C) weet technologie en esthetiek naadloos met elkaar te versmelten. Ook de presentatie op de stand van Molteni&C was om duimen en vingers bij af te likken.

molteni & c-gliss master imm 2016

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.