Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

WINTERSOLDEN bij Casteelken Bekijk ons aanbod

The Explorer, op ontdekkingsreis in je interieur

Lins Devriendt

Door Lins

20.10.2017

Met Casteelken Campus creëert Casteelken een open ruimte waarbinnen onze klanten en architecten kunnen bewegen, geïnspireerd worden en inzichten verwerven.

Om de daad bij het woord te voegen bouwden onze interieurarchitecten 18 installaties uit rond zes verschillende thema’s met specifieke karakteristieken.

Een van deze thema’s is The Explorer.

The Explorer, een moodboard.

Een interieur met Latijns-Amerikaanse invloeden

Het valt op dat steeds meer Latijns-Amerikaanse elementen onze interieurs beïnvloeden. The Explorer kenmerkt zich door het gebruik van een warm kleurenpalet, veelal opgebouwd uit gebakken kleuren en aardetinten.

De kleurencombinaties zijn warm en subtiel, en daardoor eenvoudig toe te passen in verschillende interieurs.

The Explorer is niet alleen een kwestie van kleur. De trend zet zich ook verder in materiaal: onregelmatige oppervlakken, organische aanvoelende combinaties van hout en metaal, handgeblazen glas en oeroude bakstenen met gloednieuwe texturen voelen zich thuis in deze setting.

“Mooi om te zien hoe de trend van duurzaamheid zich vertaalt in deze setting. Natuurlijke, recycleerbare materialen als klei vormen een absolute meerwaarde in dit verhaal.”

Waar spatten of vlekken vroeger een gevoel van imperfectie in zich droegen, worden ze vandaag opzettelijk op voorwerpen toegepast, om zo het handgemaakte karakter te onderstrepen.

Meer interieurtrends?

Dit blogbericht maakt deel uit van een zesdelige reeks over de interieurtrends 2018-2019.

Lees ook
The Innovator
The Muse
The Clown
The Cynic
The Architect

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.