Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

The Architect, de nood aan structuur in het interieur

Bart Beaumont

Door Bart

29.11.2017

Met Casteelken Campus creëert Casteelken een open ruimte waarbinnen onze klanten en architecten kunnen bewegen, geïnspireerd worden en inzichten verwerven.

Om de daad bij het woord te voegen bouwden onze interieurarchitecten 18 installaties uit rond zes verschillende trendthema’s met specifieke karakteristieken.

Een van deze trendthema’s is The Architect.

The Architect, een moodboard.

Een samenleving onder constructie

Sociale media heeft architectuur toegankelijk gemaakt en écht tot bij de mensen gebracht. Er is een zekere interesse aangewakkerd en het is dan ook niet ongewoon dat veel mensen er houvast in zoeken. Architectuur staat immers gelijk aan tijdloosheid en orde.

Ademruimte, structuur, ritme en repetitie zijn niet toevallig de kernwoorden binnen het interieurthema The Architect. Een uitgebalanceerd evenwicht tussen deze elementen verheft een interieur tot een soort rustpunt.

The Architect is een toonvoorbeeld van sereniteit: met een wiskundige precisie verhouden volumes, vormen en plooien zich tot elkaar als een ritmisch lijnenspel. Dat maakt The Architect tot een haast etherische interieurtrend die de perfectie niet schuwt.

Een gelaagd interieur

Binnen The Architect zien we hoe verschillende lagen van hetzelfde materiaal gestapeld worden, waardoor een ritmische, getrapte vorm ontstaat. De kleuren binnen dit interieurthema worden rechtstreeks aan de materialen ontleend: baksteenrood, off-white, staalgrijs.

We zien hoe traditionele bouwmaterialen op onverwachte plaatsen toegepast worden: denk betonnen gordijnen. Een materiaal als vilt wordt op een verfijnde manier in het interieur gebracht, vaak met architecturaal aangebrachte plissé. Wanneer je inzoomt op een object weet je niet altijd of je een meubelstuk, dan wel een gebouw bekijkt.

Meer interieurtrends?

Dit blogbericht maakt deel uit van een zesdelige reeks over de interieurtrends 2018-2019.

Lees ook
The Explorer
The Innovator
The Muse
The Clown
The Cynic

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.