Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

Fashion meets design bij Cassina

big-header-Casteelken-interieur-design-1400-Cassina-MyWorld-Philippe-Strack

Het Italiaanse designhuis Cassina staat bekend om zijn iconische klassiekers van grote namen als Le Corbusier, Pierre Jeanneret en Charlotte Perriand. Een samenwerking met Karl Lagerfeld van het iconische modehuis Chanel stond in de sterren geschreven. Tijdens de 52e editie van de Internationale Designbeurs in Milaan opende Lagerfelds fotografietentoonstelling in de Milanese showroom van Cassina.

Het was de eerste keer dat Lagerfeld meewerkte aan een dergelijk project voor een meubelmerk. Zijn samenwerking met Cassina is een natuurlijk gevolg van zijn levenslange passie voor mooie en tijdloze meubels. Hij heeft tal van Cassina-klassiekers in zijn collectie. Zijn eerste aankoop was de bekende ligzetel van Le Corbusier, Pierre Jeanneret en Charlotte Perriand. Deze ontbrak dan ook niet in zijn tentoonstelling, waar hij de klassiekers van een heel nieuwe kant liet ontdekken.

Het belang dat Cassina tot vandaag hecht aan zijn designklassiekers, kan niet genoeg onderstreept worden. Ook in Milaan trok het de kaart van tijdloos design, met authentieke interpretaties van iconische stukken. Dit jaar kregen drie klassieke tafels een heruitgave. De TL3 tafel van Franco Albini uit 1953 combineert een glazen blad met fijn gedraaide houten poten. Opvallend aan dit ontwerp zijn de zichtbare schroeven, die het geheel een tijdelijk en architecturaal uitzicht geeft. De heruitgave is verkrijgbaar met een nieuwe low gloss afwerking.

full-img-Casteelken-interieur-design-1200-Cassina-TL3-FrancoAblini

Een herontdekking is de Table Esprit Nouveau van Le Corbusier en Pierre Jeanneret uit 1925. Dit kleine metalen bijzettafeltje is het eerste voorbeeld van een futuristische reeks van metalen meubilair, dat in 1929 werd voorgesteld aan het publiek. Het tafeltje werd nooit eerder geproduceerd, wat Cassina meteen de primeur geeft.

De derde heruitgave van een designklassieker valt op door de kleurkeuze. Het grijs-roze glazen tafelblad en de groene metalen afwerking van de LC6 tafel van Le Corbusier, Pierre Jeanneret en Charlotte Perriand doet heel erg 2013 aan, maar is eigenlijk het originele kleurenpalet uit 1929. Cassina brengt de tafel uit in twee versies, met slechts 100 exemplaren van elke versie. De tweede versie met blauw tafelblad en glanzend ivoren poten werd bedacht door Charlotte Perriand.

De tijdloze designklassiekers waren in hun tijd bijzonder vooruitstrevend. Ook vandaag slaagt Cassina erin de trends in onze samenleving te capteren en vooruit te blikken naar morgen. Die visie vind je onder andere terug in het My World lounge zitsysteem van Philippe Starck, dat zijn première beleefde in Milaan. Je kunt je hele dag erin doorbrengen: om te ontspannen, te praten, te werken of te connecteren, zelfs de liefde vindt er een plaatsje. De verschillende uiterst comfortabele zitelementen en accessoires kan je flexibel combineren. Gadgetfreaks zullen blij zijn met het ingebouwde draadloze oplaadstation.

full-img-Casteelken-interieur-design-1200-Cassina-MyWorld_Philippe-Starck_armchair

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.