Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

EINDEJAARSACTIE: Per aankoopschijf van €50, krijgt u een waardebon van €5. Bezoek de webshop

Salone del mobile Milano

Tine Neyrinck

Door Tine

20.04.2017

Jawel, drie dagen vertoeven op de grootste meubelbeurs ter wereld, zorgt voor eindeloos veel inspiratie. Il salone del mobile Milano is een event waar we met het Casteelken team altijd halsreikend naar uitkijken. Alle impressies op een rijtje zetten, is onbegonnen werk. Maar we delen graag wat meteen in het oog sprong en ons is bijgebleven.

Colours of the world

MDF Italia, Flexform, Minotti, ... Deze Italiaanse designmerken houden het qua kleur meestal sober. Hoewel ze het basispallet niet overboord gooien, viel het ons op hoe hun kleurengamma werd uitgebreid met vooral groentinten, oranje, roest en oker. Bij Cassina merkten we duidelijk de hand van Patricia Urquiola: stijlvolle en gedurfde kleurencombinaties daar. Ook marmer liet zich niet alleen zien in het klassieke grijs-wit patroon. Opvallend veel donkere, rode en groene marmers gespot dit jaar.

Metend rekenen met zitelementen

Modulaire meubels zijn gemaakt om mee te spelen. En toch kleuren de meeste merken binnen de lijntjes. Daar komt nu verandering in. De klassieke setting van 90° leek her en der plaats te maken voor meer dynamische opstellingen. Dat was onder meer het geval bij Knoll, die uitpakte met een draaibaar element van 45°. Bij Molteni zorgt een set tafeltjes ervoor dat er een hoek af is. Letterlijk dan. Ook bij de tapijten van Minotti wordt die lijn nu doorgetrokken. Zij het dan diagonaal.

Maatschappelijk verantwoord meubelontwerp

Wat er in de wereld gebeurt, was ook zichtbaar binnen de muren van de beurshallen. De sofa met ijsbeer van Edra en het zitmeubel van Cassina dat verdacht veel leek op een ijsschots, zijn een kritische knipoog naar de opwarming van de aarde. Moroso maakte via een installatie met lifejackets dan weer te kennen dat de vluchtelingencrisis hen niet onberoerd laat.

Moroso
Edra

Ook elders in Milaan snoven we de designsfeer op en raakten we aan de praat met designers en producenten. Voldoende stof om nu verder mee aan de slag te gaan in onze showrooms. Benieuwd? Wordt vervolgd!

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.