Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

WINTERSOLDEN bij Casteelken Bekijk ons aanbod

Salone del mobile 2018

Salone del Mobile geldt als dé internationale hoogmis van het interieur. Dit jaar had de interieurbeurs weer heel wat in petto en ook in de stad was het heerlijk vertoeven in de Italiaanse lentezon.

Een beurs vol kleur en materialen

De editie in 2018 was de meest kleurrijke van de meubelbeurs sinds jaren. Flexform ruilde de bruinbeige tinten voor een kleurenpallet met groen, blauw en opvallend veel pit. Bij Vitra kreeg de klassieker .03 van Maarten van Severen er mango- en enkele groentinten bij. Patricia Urquiola zorgde voor verrassende kleuren bij Cassina en Moroso friste het geheel op met vrolijke bloemen en vogelprints.

Qua materialen wint nikkel weer wat terrein op het dominante 'messing'. Nubuck & velours maken het extra rijkelijk. Marmer is nog altijd sterk aanwezig, maar ook marmerpoeder wordt ingezet voor tal van toepassingen. Zo zien we de Tense Material Marmo bij MDF Italia en een nieuwe toepassing op de Clay tafel van Desalto, waar marmerpoeder met een hars wordt gemengd. Vooral de versie waar hetzelfde marmer als de Duomo in Milaan werd gebruikt vonden wij top!

De Denen doen het

Italiaanse paleizen. Wat de meeste mensen ermee associëren is luxe en grandeur. Dat de Deense merken Gubi en Hay daar anders over denken werd dit jaar heerlijk duidelijk. Het lichte en minimalistische karakter van Scandinavisch design viel op, maar niet uit de toon in de karaktervolle Italiaanse palazzo’s.

Japanse invloed in Milaan

Walter Knoll, Minotti, Fritz Hansen en ook Arflex namen Japanse designers onder de arm. De rust, ruimte en stilte die Japan typeren zijn geïntegreerd in hun ontwerpen. Extra leuk aan de NO1 stoel van Fritz Hansen is dat hij volledig ‘made in Belgium’ is.

Molteni&C

Molteni&C’s stand was dubbel zo groot als vorig jaar. Bij het Italiaanse merk zag je duidelijk de hand van Vincent Van Duysen. De Belgische art director legde de nadruk op comfort en dankzij de weloverwogen keuze van materialen was de showcase een harmonieus geheel.

70, 80 en 100 in Milaan

Minotti vierde zijn 70ste verjaardag in Villa Reale di Monza, een locatie die het merk alle eer aandoet. Knoll International is dit jaar 80 lentes jong. Daarom werd een speciale editie van de Butterfly chair uitgebracht als tribute to design originality.

Achille Castiglioni zou dit jaar 100 kaarsjes uitblazen. Zanotta zette de Italiaanse ontwerper in de bloemetjes met speciale edities van verschillende van zijn ontwerpen, zoals de verticale plantentuin Albero.

Benieuwd hoe we al deze inspiratie vertalen in jouw interieur? Kom langs in onze showrooms of contacteer ons hier.

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.