Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

Ritme in zwart

Vitra Eames Lounge Chair in een realisatie van Casteelken
Jan Vandekerckhove

Door Jan

23.04.2021

In deze modernistische woning van de hand van Pluspunt Architectuur brachten we de warmte binnen in de vorm van donkere houttinten die een spel van vraag en antwoord spelen met de betonnen vloer en muren. De eigenaars’ voorliefde voor Eames hebben we ten volle benut.

Als je de woning betreedt, kijk je direct uit op de zithoek waar de Eames Lounge Chair XL en ottoman met houten Santos Palissander afwerking centraal staat. Ritme creëren deden we door het zwart van de lederen bekleding te laten terugkomen in de twee Vitra Eames Plywood LCW fauteuils en de Vitra Eames Storage Unit kast.

Vitra Eames Lounge Chair en Ottoman in een realisatie van Casteelken

De zithoek diende genoeg ruimte te bieden voor de hobby’s van de eigenaars – literatuur en muziek – waar de minimalistische Compile stellingkast van Muuto in voorziet. Vitra’s zwarte LTR bijzettafel met HPL tafelblad en gepoedercoat onderstel werkt het geheel af.

Interieurarchitect Casteelken: Jan Vandekerckhove

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.