Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

Must C. Now in store, soon all yours! Ontdek de nieuwste Casteelken folder. Bekijk de folder

Ontrafeld: het geheim van HAY

Casteelken interieur design hay days
17.10.2014

In tien jaar tijd veroverden ze met hun frisse meubelcollectie de harten van duizenden jonge gezinnen. En aan die veroveringstocht lijkt voorlopig nog geen einde te komen. Hoogtijd om hun succesverhaal onder de loep te nemen.

HAY werd opgericht in 2002. Een jaar later, in 2003, introduceerden Rolf en Mette Hay hun eerste collectie meubels op de IMM in Keulen: een terugkeer naar de retro ontwerpen uit de jaren ‘50 en ‘60, maar met uitgebreide aandacht voor hedendaagse accenten. De wisselwerking  tussen oud en nieuw sloeg aan bij het grote publiek en ook kenners waren lovend over de nieuwe wind in meubelland. Het begin van een succesverhaal.

Nu, een goeie tien jaar later, is HAY onsterfelijk populair. Iedere zichzelf respecterende dertiger heeft wel iets van HAY in huis. Hoe komt het dat een merk op dergelijke korte tijd zo’n hoge toppen weet te scheren? Hebben Rolf en Mette een onfeilbare succesformule uitgedokterd? Zijn het marketinggeniën? Of heeft het vooral te maken met geluk?

Casteelken interieur design hay days
Casteelken interieur design hay days

Over architectuur en mode

Een eerste ingrediënt voor het enorme succes van HAY is evenwicht. Zo goed als alle creaties zijn geworteld in de jaren ‘50 en ‘60, zonder daarom oubollig te zijn. De ontwerpen zijn stuk voor stuk jong, fris en hip. Daarnaast ziet Rolf Hay zelf ook een andere harmonie. Hij omschrijft HAY als een “perfect evenwicht tussen het statische van architectuur en het dynamische van mode”. Degelijk en dartel. Stoer en speels tegelijk. Scandinavisch design ten top.

Meer dan design

Een tweede, minstens even belangrijke factor, is het gedachtengoed dat in elk product vervat zit. HAY zet in op duurzaamheid, zonder dat de prijs de pan uitswingt. Door deze scherpe prijszetting te combineren met kwaliteitsproducten, hopen Rolf en Mette consumenten aan te zetten tot een meer duurzame levenswijze. HAY is meer dan design. HAY is een manier van leven.

Meer dan meubels

Een laatste verklaring voor het succes van HAY is hun ruime blik op design. HAY beperkt zich niet tot stoelen, tafels en sofa’s. Nee. Het merk produceert ook leuke hebbedingetjes en handige accessoires. Hiermee spreken ze jonge gezinnen aan die hun interieur een leuke, Deense toets willen geven zonder daarom een fortuin te moeten betalen.

Meer weten over HAY?
Kom dan naar de Hay Days vanaf 11 oktober in ‘t Casteelken in Oostkamp.

Casteelken interieur design hay days

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.