Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

Gespot in Milaan: de beste installaties

big-header-Casteelken-interieur-design-1400-sjabloon
15.05.2014

De agenda van ’t Casteelken was goed gevuld in april. Honderden expo’s in de stad en honderden exposanten op de Internationale Meubelbeurs, die traditiegetrouw hun uiterste best doen om hun presentaties onvergetelijk te maken. Dit waren de favorieten van ’t Casteelken.

“Op de beurs werd veel met spiegels en metallic afwerkingen gewerkt, maar de stand van Cassina, uitgetekend door de Japanse architect Sou Fujimoto, was bijzonder indrukwekkend: met zwevende planten en hangende spiegelboxen. Je hoorde er vogeltjes fluiten en de kleine details zoals vogelvoeder in de kastjes maakten het helemaal af.”

Casteelken interieur design cassina Floating forest fujimoto milaan
Casteelken interieur design cassina Floating forest fujimoto milaan

“Nog meer junglesfeer vonden we bij Dedon: ze hadden witte aluminium panelen in plantenvormen uitgesneden. De collectie van Stephen Burks, met geweven plat koord, stond er helemaal op zijn plaats. Ook op de beurs gaf de stand van Lago weer aan dat het Italiaanse merk helemaal mee is met zijn tijd.”

“In de binnenstad van Milaan was de showroom van het Nederlandse Moooi, net zoals vorig jaar, een complete ervaring. Met decorfoto’s van de Italiaanse Massimo Listri. Ook de lancering van het behangpapier van Belgisch-Nederlandse duo Studio Job bij NLXL wat verderop was prachtig en sfeervol.”

full-img-Casteelken-interieur-design-1200-studio-job

“Inhoudelijk sterk was ook de tentoonstelling 100% original design van het magazine Elle Decor Italia in het Palazzo Reale. Zij legden de nadruk op de originaliteit van designobjecten en de strijd tegen goedkope namaak. Het was een inspirerende installatie, met bij elk origineel werk de muziek uit de ontstaansperiode van het meubel. Vitra, Knoll, Cassina en andere grote merken maken er de jongste tijd echt werk van om kopieën op te sporen, en dat zien we graag gebeuren.”

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.