Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

5 design tips voor extra lang nazomeren

Als de zomer op haar einde loopt, is ze dikwijls op haar mooist. Toch gebeurt er iets merkwaardigs: we zitten meer binnen en eigenlijk hoeft dat niet.

 

Verleng het vakantiegevoel

 

Ook in de nazomer kan je genieten van tuin en terras. Het vraagt niet eens zoveel moeite. Hieronder geven we je vijf tips om het maximale te halen uit de nazomer.

Extremis

Hvid

1. Aperitief buiten

Buiten aperitieven is heerlijk. Je haalt nog even een frisse neus voor het tafelen; ondertussen geniet je van een tuin waarin de eerste tekenen van de herfst voelbaar zijn in de bronzen tinten die hier en daar de kop opsteken.

Een aperitief uit de glazen van de Kartell Jellies Family smaakt naar meer. De schalen en hapjesborden maken het geheel af.

2. Zet Snoerloze LED verlichting in als sfeermaker

Een lamp als de Menu Carrie komt als geroepen wanneer de dagen korter worden. Draadloze LED verlichting is een sfeervol alternatief voor kaarsen én staat evengoed op tafel als in de hand, terwijl je een wandeling door de tuin maakt.

Menu Carrie

3. Maak een vuur

In een nazomerbries voel je af en toe de herfst die zich aankondigt. Dat hoeft echter geen reden te zijn om naar de woonkamer te vluchten. Met een Eva Solo Fireglobe haal je ook de gezellige binnenwarmte buiten. Zelfs in de winter.

Eva Solo Fireglobe

4. Nog te koud? Een plaid brengt soelaas

Voor de die-hard zomermens volstaat een buitenhaard niet. Een plaid, zoals de Hay Plus 9, brengt in dit geval soelaas. Wie zich wentelt in de fijne, zachte wol wil het moment eeuwig vasthouden.

Hay Plus 9

5. Haal je buitenmeubelen binnen

Heel wat meubelen die ’s zomers je terras sieren, kan je ook gewoon in huis halen. Designers stoppen steeds meer energie in het ontwerpen van stukken die zowel buiten als binnen tot hun recht komen, om het hele jaar door van te genieten.

Ervaar ook binnenshuis een ontspannen picknickgevoel met de ‘Hopper’ van Extremis.

Robuust en elegant. Buiten én binnen. Desalto – ‘Clay’ tafel, bijzettafeltjes en stoelen.

Ook nog niet klaar om de zomer los te laten?

We geven je hier nog meer inspiratie om het hele jaar door te genieten van je outdoormeubelen!

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.