Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

EINDEJAARSACTIE: Per aankoopschijf van €50, krijgt u een waardebon van €5. Bezoek de webshop

COR Conseta roadshow

Tine Neyrinck

Door Tine

18.09.2017

Een trip doorheen esthetiek, functionaliteit en vernieuwing

COR viert de vijftigste verjaardag van het model Conseta. Een exclusieve Europese roadshow doet na Duitsland en Zwitserland voor het eerst België aan. De primeur is voor Casteelken.

Van half september tot half december kan je Conseta ontdekken zoals het hoort: op 100m2 expositieruimte in Casteelken Rumbeke. Dit is een designmonument waarvoor we graag plaats maken, letterlijk.

De COR Conseta is overal thuis

Conseta, een compromisloze kameleon

De Conseta is zo’n ontwerp waarbij geen enkele concessie werd gedaan op het vlak van zowel design als gebruiksgemak. Een Conseta is geen meubel, maar een statement, eentje dat je bovendien past als gegoten.

De Conseta-lijn kenmerkt zich door een verregaande personalisatie: 430 stoffen bekledingen, 113 ledervarianten, 10 onderstellen in een veelheid van kleuren, materialen en afwerkingen. En dat is nog maar het begin …

Het model Conseta kan je namelijk niet alleen afstemmen op je persoonlijke smaak, maar ook op je gewenste zitcomfort. COR laat je kiezen uit diverse zitfuncties: van een zacht lounge gevoel tot een stevige bank.

Hoe divers ook, de Conseta blijft te allen tijde trouw aan zichzelf.

De COR Conseta doorheen de jaren

Toen het Duitse COR een halve eeuw geleden de Conseta voorstelde aan het grote publiek was de ontvangst behoorlijk lauw. Men vond het modulaire zitsysteem eenvoudigweg té vernieuwend en daarenboven was er te veel uitleg nodig om het te begrijpen.

Dus legde COR het uit.

Een groeiende schare fans begreep dat de Conseta meer was dan een rebels buitenbeentje, maar vooral een compromisloos design vertegenwoordigde, dat de oeroude sofa zonder knipperen in de ogen keek en in vraag durfde te stellen. Een design dat tegen de schenen van het establishment schopte en dat – vooral – vandaag nog evenzeer prikkelt als vijftig jaar terug.

De Conseta werd doorheen de jaren continu heruitgevonden. Er werden elementen aan toegevoegd en weggenomen waardoor het ontwerp een tijdloos karakter werd aangemeten.

Er zijn vandaag nagenoeg 900.000 Conseta elementen geproduceerd. Je zou deze bank gerust een mijlpaal kunnen noemen, maar dat klinkt zo ongezellig.

De COR Conseta doorheen de jaren

Kom langs op de Conseta roadshow

Kom tussen half september en half december de Conseta uitproberen in Casteelken Rumbeke en wie weet, misschien zal je ook het plezier leren kennen van een Conseta in bezit te hebben.

Casteelken Rumbeke is doorlopend open van maandag tot en met zaterdag, van 10 tot 18u30. Let op: vanaf 1 oktober zijn we open op zondag van 14u30 tot 18u30 en gesloten op donderdag.

Meer lezen? Klik hier en kom alles te weten over COR!

De COR Conseta, een compromisloze kameleon

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.