Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

WINTERSOLDEN bij Casteelken Bekijk ons aanbod

Belgisch Design, internationale flair

Tine Neyrinck

Door Tine

19.06.2019

België is een vreemde eend in de bijt op vlak van internationaal design. We zijn niet voor één gat te vangen en daar mogen we best trots op zijn.

Waar het bij Scandinavisch design soms moeilijk wordt om de ontwerper-in-het-ontwerp te herkennen ligt dit in België wel anders. Dit is geen land van monotone eenvormigheid, maar van regelrechte stijlbreuk en avant-gardisme. Of zoals Coco Chanel het zo mooi kon zeggen:

“In order to be irreplaceable one must always be different.”

Belgische ontwerpers worden internationaal gewaardeerd om hun professionalisme en creativiteit, maar vooral omwille van de flair die je in hun ontwerpen terugvindt.

Belgisch design staat voor karakter, individuele rijping en aandacht voor het product. Daarom beschouwen we het op onze beurt, als een belangrijk onderdeel van de Casteelken missie, om aandacht te schenken aan Belgisch design.

Een selectie van Belgische kwaliteit

We zien onszelf als curator en laten je graag kennismaken met deze selectie van 20 producten en merken van Belgische bodem. Enjoy.

JOV, Vince

Elk JOV-tapijt is een pièce unique, het wordt handgetuft, handgeweven of handgeknoopt.

Leo Aerts, tafel Angelo M

Een familie van tafels die variëren in afmetingen waardoor ze moeiteloos met elkaar in dialoog gaan. Van voet tot bladrand zien we één vloeiende curve.

Extremis, Acacia

Door de Acacia naar de zon te richten creëer je schaduw waar jij wil. Zoals de gelijknamige Afrikaanse boom capteert deze parasol met zo’n klein mogelijk oppervlak zo veel mogelijk zon. In plaats van te sluiten, wordt het doek afgenomen en opgeborgen. Wat overblijft is een vertakte sculptuur en een ingenieus ontwerp van Extremis.

Baobab Collection, geur voor je interieur

Slow burning, slow yearning, zo zou je de kaarsen van Baobab Collection kunnen omschrijven. Elke kaars wordt ambachtelijk gegoten. Om een homogene en kwalitatieve verbranding te garanderen zijn er verschillende handgietfasen nodig. Zo duurt het tot vier dagen om bepaalde kaarsen te gieten, wat het tot een buitengewoon ambacht en product maakt.

Bieke Casteleyn, Out of line

Met Out of line kleurt Bieke Casteleyn letterlijk buiten de lijntjes. Ze breekt met de bestaande conventies waarbij een tafel recht of rond moet zijn en creëert niets minder dan een organisch kunstwerk.

Valerie objects, Cutting boards

Valerie Objects is een dochter van Serax, bezield door galerie Valerie Traan. Je vindt er onder andere deze Cutting Boards van Muller Van Severen, een exclusieve snijplankenset met een twist, ofte: typisch Belgisch.

Wildspirit, Ink Chair

Vraag: wat krijg als je zowel gelauwerde als onbekende ontwerpers de volledige artistieke vrijheid schenkt? Het antwoord: Wildspirit.

Wildspirit is vooral bekend voor haar stoelen die vervaardigd zijn uit pure materialen, in de meest afgelijnde vormen.

Heerenhuis, Lars Zech

“Wij maken tafels, dat is wat we doen”, zo zegt Heerenhuis het zelf. Een van die tafels is Lars Zech: een meubel met een blad dat recht uit een boom lijkt gesneden. Het rust op poten die alle aandacht willen vermijden waardoor het geheel bijna natuurlijk tot zijn recht komt.

Mawari, Gunther Pelgrims voor De Padova / Boffi

Tijdens de biënnale werd de Japans geïnspireerde tafel Mawari (Gunther Pelgrims) opgemerkt door Roberto Gavazzi, de CEO van De Padova / Boffi. Hij nam deze meteen in de collectie op.

Gardeco, The Visitor

Gardeco balanceert op de rand van kunst en design. Het bedrijf staat voor authenticiteit in haar artistieke objecten uit kwalitatieve materialen zoals keramiek, brons of glas, ontwikkeld door lokale ambachtslui. Zo wordt The Visitor handgemaakt en gekleurd met natuurlijke pigmenten.

BIC Carpets, Stone Carpet

Exclusieve design tapijten, luxueuze handgetufte karpetten, vloerkleden op maat en vasttapijt van topkwaliteit.

Per/Use, Piano

Simpel, doch slim. Basic, doch tijdloos. Mooi, doch functioneel. Per/Use staat voor vakmanschap en ziel. De Piano is daar een goed voorbeeld van. Een blok hout met draaibare, massieve ‘pianotoetsen’. Is het een kleerhanger of een kunstobject? We zijn er zelf nog niet uit.

Wünder, The Table

Wünder, dat is ongecompliceerd Belgisch design waar de goesting van afspat. The Table is strak, slank en standvastig. Aan de tafel kan 8 tot 12 man gezellig aanschuiven voor een onderonsje in stijl. De sierlijke buizen geven het geheel een zachte toets. En dit met de hoogste aandacht voor detail en afwerking.

ONNO Collection, de geur van ontdekken

Luxueuze handgemaakte geurkaarsen met een verhaal, dat is ONNO. De geuren nemen je mee op een trip van Afrika tot Thailand en stralen niets anders uit dan stijl in hun handgesneden glazen houders.

Limited Edition, Le Botanic

In één oogopslag trekken de tapijten van Limited Edition de aandacht. Je voelt de liefde voor natuurlijke materialen, kleuren en texturen die erachter schuilt. Puur vakmanschap en intensief handwerk, maar ook eigenzinnig design.

Casalis, Earth

Earth is een collectie van 100 % afbreekbare, milieuvriendelijke tapijten en poefs, ontworpen van natuurlijke grondstoffen met onder andere plantaardig geverfde organische wol en natuurlijke latex. Een bijzonder geraffineerde outdoor toets in een elegant interieurlandschap.

Voor kinderen

Design vindt tegenwoordig ook de weg naar de kinderkamer. We selecteerden drie Belgische fabrikanten. Met flair, zoals beloofd.

Play & Go

Play & Go maakt niet alleen inspirerende producten voor kinderen, maar ook korte metten met rommel. Het is zowel een opbergtas voor speelgoed als een speelmat. Met een print om van te smelten.

Wild & Soft

Een wild beest kan bijzonder aaibaar zijn en dat heeft Wild & Soft begrepen. Iedere dierenkop is met de hand gemaakt en daardoor ook een tikkeltje eigenzinnig. De missie van Wild & Soft is kinderen en volwassenen te laten lachen. Wat ons betreft slagen ze hier ruimschoots in.

Metafox, Foxrider

In 1957 bouwt Adiel Devos een driewieler die z’n familienaam draagt: de Foxrider. De kinderfiets ondergaat door de jaren heen af en toe een restyling, maar z’n klassieke vorm blijft bewaard tot op vandaag. Tijdloze kwaliteit en geschaafde knietjes gaan hand in hand.

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.