Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

The Muse, een interieurtrend die zowel zacht als luid is

Lien Demasure

Door Lien

08.11.2017

Met Casteelken Campus creëert Casteelken een open ruimte waarbinnen onze klanten en architecten kunnen bewegen, geïnspireerd worden en inzichten verwerven.

Om de daad bij het woord te voegen bouwden onze interieurarchitecten 18 installaties uit rond zes verschillende trendthema’s met specifieke karakteristieken.

Een van deze trendthema’s is The Muse.

The Muse, een moodboard.

De vervrouwelijking van vormentaal

Bij The Muse staan feminisme en kunst centraal. Dat betekent niet dat dit trendthema niets voor mannen zou zijn: wanneer het vrouwbeeld verschuift krijgen we namelijk een nieuwe visie op de man. In interieurs vertaalt zich dit in ronde vormen met een matte finish die zelfs koude en harde materialen als metaal een mildere aanblik geven.

Normann Copenhagen Posh kussens

CC Tapis After Party

The Muse is een thema waarbij de zachte esthetiek primeert. Dit trekt zich als vanzelfsprekend door in interieur en mode, maar evengoed in elektronica die toegeeflijker wordt vormgegeven en afgewerkt dan we gewoon zijn. Objecten lijken hierbij de grens van het functionele op te zoeken.

Yves Klein blue domineert het kleurenpalet van The Muse. Dit energieke, elektrische blauw verspreidt zich vanuit de interieurwereld verder naar de mode en combineert naadloos met een perzikachtig roze. Ook zwart en pasteltinten ontbreken niet in het palet.

Een primeur voor België bij Casteelken

De Pack van Edra lijkt wel de verpersoonlijking van The Muse. De verdwaalde ijsschots met de sluimerende ijsbeer is naast een comfortabele sofa zowel een ecologisch als kunstzinnig statement.

De witte pack van Edra is nu al in Casteelken Rumbeke te zien, een primeur voor België.

Meer interieurtrends?

Dit blogbericht maakt deel uit van een zesdelige reeks over de interieurtrends 2018-2019.

Lees ook
The Explorer
The Innovator
The Clown
The Cynic
The Architect

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.