Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

The Cynic, een droom van een interieur

The Cynic interieurtrend bij Casteelken

Met Casteelken Campus creëert Casteelken een open ruimte waarbinnen onze klanten en architecten kunnen bewegen, geïnspireerd worden en inzichten verwerven.

Om de daad bij het woord te voegen bouwden onze interieurarchitecten 18 installaties uit rond zes verschillende trendthema’s met specifieke karakteristieken.

Een van deze trendthema’s is The Cynic.

Interieurtrend 'The Cynic' bij Casteelken, een kleurenpalet
'The Cynic' bij Casteelken, een moodboard

The Cynic, een moodboard.

Een interieur met een donker kantje

The Cynic is meer dan een interieurtrend, het is een uiting van het heersende wantrouwen ten opzichte van de gevestigde orde, het is een verlangen naar dystopie.

Steeds meer mensen keren zich af van politici en instituten en richten zich op religie en spiritualiteit. Dit soort mensen kan je dromers of doemdenkers noemen – what’s in a name? – maar ze hebben in ieder geval gemeen dat ze meer houden van fantasie dan van harde feiten.

Dit surrealistische denken vind je terug in The Cynic, waar duchtig wordt geëxperimenteerd met alchemie, dystopie en tijd.

Interieurtrend 'The Cynic' bij Casteelken

The Cynic

Interieurtrend 'The Cynic' bij Casteelken

Een interieur met een donker kantje

Kleur en materiaal in een door de natuur geïnspireerd interieur

We zien een donker kleurenpalet met accenten van olijfgroen en brons. The Cynic grijpt voor inspiratie graag terug naar de natuur waardoor patina en oxidatie nog extremer worden toegepast dan vandaag al het geval is. Lavasteen, basalt en houtskool zitten verankerd in het materialengamma.

Dagdagelijkse gebruiksvoorwerpen worden binnen deze interieurtrend een soort relikwieën. Dit maakt van The Cynic ongetwijfeld het meest sacrale interieurthema van 2018-2019.

Interieurtrend 'The Cynic' bij Casteelken

Meer interieurtrends?

Dit blogbericht maakt deel uit van een zesdelige reeks over de interieurtrends 2018-2019.

Lees ook
The Explorer
The Innovator
The Muse
The Clown
The Architect

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.