Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

The Clown, ironie ontmoet interieur

Met Casteelken Campus creëert Casteelken een open ruimte waarbinnen onze klanten en architecten kunnen bewegen, geïnspireerd worden en inzichten verwerven.

Om de daad bij het woord te voegen bouwden onze interieurarchitecten 18 installaties uit rond zes verschillende trendthema’s met specifieke karakteristieken.

Een van deze trendthema’s is The Clown.

The Clown, een moodboard.

De grens van de esthetiek

We leven in een tijd waarin goede smaak en design overshared worden op sociale media. Sommige creatievelingen hebben stilaan genoeg van dit esthetische status quo en zoeken de grens van de schoonheid op door het lelijke te omarmen.

Ze doen dit op een speelse, humoristische en vooral provocerende manier met een anti-trend: The Clown, een toonvoorbeeld van in-your-face-design.

The Clown bij MaryMe-JimmyPaul

The Clown bij Casteelken

The Clown daagt de goede smaak uit

In deze interieurtrend is de wereld een adult playground geworden, volledig uit proportie en opgeblazen met een overdosis absurditeit. The Clown balanceert voortdurend op de rand van het esthetische, zonder ooit vulgair te worden. Het is een eindeloos geflirt met slechte smaak. The Clown is een stijl die van zich afbijt met een kleurenpalet dat we zonder meer wild, energiek en onorthodox mogen noemen.

Afval wordt in The Clown beschouwd als bronmateriaal waaruit abstracte sculpturen en gesmolten vormen oprijzen. Restjes veranderen zo in waardevolle bouwstof. Een ding is duidelijk: deze trend trapt keihard tegen de schenen.

Meer interieurtrends?

Dit blogbericht maakt deel uit van een zesdelige reeks over de interieurtrends 2018-2019.

Lees ook
The Explorer
The Innovator
The Muse
The Cynic
The Architect

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.