Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

Expo 100 jaar Bauhaus

Casteelken Campus 2019 Rumbeke Bauhaus Expo
Tine Neyrinck

Door Tine

12.09.2019

(Her)ontdek nieuw design en oude klassiekers

19 okt tot 7 nov
Casteelken Showroom Rumbeke

100 jaar geleden opende het Bauhaus in Weimar, een designschool voor ambachtslieden en architecten. Honderd jaar later zien we haar immense invloed en eigenzinnige designelementen nog dagelijks terugkomen in hedendaags meubeldesign. Breng tijdens Casteelken Campus een bezoek aan onze showroom en laat u inspireren door onze uitgebreide expo, waarin we u meenemen van de Bauhaus basics tot absolute best-ofs en enkele nieuwe creaties.

Thonet touring exhibition '100 jaar Bauhaus'

Gebogen stalen buizen zijn typerend voor de Bauhausstijl. Designers die dit nieuw materiaal maar al te graag gebruikten, waren onder andere Marcel Breuer, Ludwig Mies van der Rohe en Mart Stam. Meubelproducent Thonet sloot talloze partnerships met deze designtalenten en nam de productie van hun iconische meubels over. 100 jaar later organiseert Thonet een touring exhibition waarin enkele absolute Bauhaus klassiekers een speciaal plekje krijgen. Ontdek deze stukken en hun verhaal in Casteelken Rumbeke.

Casteelken Campus 2019 Rumbeke Bauhaus Expo Thonet
Casteelken Campus 2019 Rumbeke Bauhaus Expo Thonet

Unieke Limited Edition tapijtencollectie

De Bauhausgrafiek inspireert, ook vandaag nog. Architect en interieurdesigner Caroline Notté creëerde vier unieke designs voor de handgemaakte tapijten van Limited Edition, die de typische Bauhausgrafiek weerspiegelen aan de hand van geometrische figuren en een primair kleurenpalet. Deze unieke selectie tapijten kan u bewonderen in onze showroom in Rumbeke.

Casteelken Campus Rumbeke Bauhaus Expo Limited Edition

Bauhaus highlights

Tijdens Casteelken Campus schuiven we een selectie Bauhausmeubelen naar voor van Thonet, Cassina, Knoll International, Alessi, ... Tegelijkertijd dagen we u uit om in onze showroom zelf de Bauhaus invloeden te (her)ontdekken. Ook onze nieuwste collecties kan u er uitgebreid bekijken, dus aan inspiratie geen gebrek.

 

Casteelken Campus 2019 Rumbeke Bauhaus Expo Knoll
Casteelken Campus 2019 Rumbeke Bauhaus Expo Alessi

Praktisch

Casteelken Campus is een gratis event dat voor iedereen toegankelijk is.


Bauhaus Expo in Rumbeke
Vanaf 19 okt tot 7 nov 
Openingsweekend: za 19 okt, 10u - 18u en zo 20 okt, 14u - 18u

Casteelken Showroom
St. Petrus & Paulusstraat 2
8800 Rumbeke – Roeselare

Van harte welkom!
Het Casteelken team

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.