Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

“Vincent Van Duysen is de Raf Simons van de interieurwereld”

casteelken-interieur-design-vincent-van-duysen-header-1400

De vakjury van de Biënnale Interieur riep dit jaar architect en creatief directeur van Molteni&C Vincent Van Duysen uit tot Designer of the Year. Een heel terechte keuze volgens freelance journalist en designexpert Dieter Van Den Storm die Vincent leerde kennen via zijn werk voor Biënnale Interieur.

Dieter was al lang gepassioneerd door design en architectuur toen hij in 2006 voor de Biënnale Interieur ging werken.

Van Den Storm:“Ik werd echt volledig ondergedompeld in de wereld van interieur en design. Het was ook in die periode dat ik Vincent Van Duysen leerde kennen. Wat hem zo sterk onderscheidt van de rest is zijn ervaring als architect die zijn kennis op vlak van objectontwerp alleen maar verrijkt. Hij doet meer dan alleen maar objecten ontwerpen, hij heeft echt een betekenis gegeven aan het concept interieurvormgever.”

Belg aan het hoofd van Molteni&C

Van Duysen is volgens Dieter de meer dan terechte 11e winnaar van de prestigieuze Designer of the Year award. “De vakjury kiest meestal voor iemand die dat jaar een bijzonder object heeft ontworpen of een belangrijke stap heeft gezet in zijn of haar carrière. In het geval van Vincent is het een combinatie van verschillende factoren.”

Van Den Storm: “Hij is onlangs creatief directeur geworden van Molteni&C, een toonaangevend Italiaans meubelmerk. Hij is de eerste Belg die zo ver geraakt in dat bedrijf, een enorme verdienste. Hij is de Raf Simons van de interieurwereld”.

casteelken-interieur-design-molteni-paul-06-full-1400

Meer dan enkel objecten ontwerpen

Een tweede overtuigend argument voor de jury was Van Duysens nieuw ontwerp, de sofa ‘Paul’ die vanaf oktober ook te koop is bij Casteelken.

Van Den Storm: “Hij is als productontwikkelaar enorm sterk. Eén van mijn favoriete ontwerpen is de reeks Pottery die hij voor When Objects Work heeft gecreëerd. Ze zijn voor mij het perfecte voorbeeld van hoe Vincent met kleur en vormgeving te werk gaat.”

Wie is Dieter Van Den Storm?

Dieter Van Den Storm komt uit een creatief nest met een vader die werkte als interieurvormgever en les gaf aan de kunstschool Sint-Lucas in Gent.

Van Den Storm: “Ik ging vaak mee naar expo’s en meubelbeurzen in het buitenland. Interieur en architectuur is er bij mij met de paplepel ingegoten.”

Na zijn studies journalistiek ging hij aan de slag als journalist bij VRT en De Standaard waar hij schreef over tal van onderwerpen, maar zich langzaam maar zeker ging toespitsen op architectuur en design.
De collectie Pottery van When Objects work, ontworpen door Van Duysen is te ontdekken bij Casteelken. Net als zijn designs Paul, Jan en Quinten voor Molteni&C.

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.