Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

Knoll viert 75 jaar iconisch design

Casteelken interieur design – knoll
Knoll 75 jaar 1
Knoll 75 jaar 2

De voorbije 75 jaar werkte Knoll regelmatig samen met architecten bij het ontwerpen van meubels. Deze samenwerking resulteerde in tal van designklassiekers, die Knoll tot vandaag regelmatig heruitbrengt in een nieuwe, frisse gedaante. Denk aan de Barcelona Chair van Mies van der Rohe of de Tulip Collection van Eero Saarinen, iconische stukken als de Wassily Chair van Marcel Breuer of de Bertoia Collection van Harry Bertoia.

De Edward Barber & Jay Osgerby Collection die in Milaan werd voorgesteld, bewijst dat Knoll anno 2013 toonaangevend blijft. Het Britse ontwerpersduo – bekend van de toorts voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen – stelde een collectie lounge meubels voor, die uitnodigen tot relaxen. De Sofa Collection bestaat uit vier éénzits en drie complementaire poefs, waarmee je tal van combinaties kunt maken. Van de reeks bestaat ook een compact gamma, op maat van de werkplek. Opvallend detail aan de ontwerpen, beschikbaar in een ruim assortiment van stoffen of lederen bekledingen, zijn de aluminium pootjes, verkrijgbaar in chroom, zwart of knalrood voor extra pit.

Bij ’t Casteelken vind je zowel de iconische designstukken van Knoll als de nieuwe collectie. Kom ze zelf ontdekken in onze showrooms in Rumbeke en Oostkamp.

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.