Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

Must C. Now in store, soon all yours! Ontdek de nieuwste Casteelken folder. Bekijk de folder

Deens design boven in Casteelken Oostkamp

finn juhl header

Wie van Scandinavisch design houdt, kan niet om Finn Juhl heen. De Deen is een icoon. Ook na zijn dood geniet hij nog een enorme reputatie als architect en ontwerper. Maar in België is hij relatief onbekend. Ten onrechte. Finn Juhl verwierf vooral bekendheid met z’n innovatieve meubelontwerpen halverwege de 20e eeuw.

 

Finn Juhl was, samen met Arne Jacobsen en Hans J. Wegner, een van de eerste Deense designers die ook internationaal wist door te breken. Samen vormden ze een trio van Deense Modernen. In 1945 genoot Juhl al behoorlijk wat aanzien en stampte hij in Kopenhagen z’n eigen designhoofdkwartier uit de grond.

deens design finn juhl Nyhavn Table 46 Chair
deens design finn juhl Nyhavn Table 46 Chair header

Een Deens buitenbeentje

Op het vlak van meubelontwerp was Finn Juhl een autodidact. Door z’n opleiding als architect keek hij helemaal anders tegen meubeldesign aan dan z’n tijdgenoten. Hij focuste op monumentale ontwerpen en hechtte heel veel belang aan de technische uitvoering. Eenvoud en gebruiksgemak stonden steeds centraal. Aan overbodige opsmuk had hij een broertje dood. In 1989 liet Juhl het leven. Hij werd 77 jaar oud.

Juhl in Oostkamp

Sinds kort herbergt onze showroom in Oostkamp een aantal ontwerpen van deze Deen. We nodigen je dan ook graag uit om het werk van deze baanbrekende Deen met eigen ogen te komen bewonderen.

Pelican Chair (1939), Tafel Nyhavn (1945), Armstoel 109 (1946) en Eye Table (1946).

deens design design finn juhl Nyhavn Table 46 Chair header
deens design finn juhl Nyhavn Table 46 Chair header

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.