Casteelken interieurdesign – Designmeubelen- en accessoires

We nemen met het Casteelken team een summerbreak. Terug open op maandag 5 augustus. Openingsuren

Casteelken Campus Event

Casteelken viert 100 jaar Achille Castiglioni

Achille Castiglioni was een van de trekkers van een ware Italiaanse renaissance in design na WOII. Samen met zijn broer Pier Giacomo startte hij zijn studio in Milaan in 1944. Zijn achtergrond in architectuur maakte van hem een inventieve designer die vaak geïnspireerd werd door een authentieke maar humoristische kijk op alledaagse items. Dit was de man die een tractorzitje omtoverde tot een designkruk of die een gat maakte in de nu zo bekende marmeren voet van de Arco-lamp zodat deze makkelijk te verplaatsen was als je er een bezem door stak.

Er zijn tal van Castiglioni-items uitgegeven voor toonaangevende Italiaanse huizen Flos, Alessi, Zanotta en De Padova. Met waarden als humor en simpliciteit was het DNA van Achille Castiglioni naadloos met dat van Alessi te verzoenen. Zowel de huis-en keukenwarenfabrikant Alessi als Castiglioni hadden een sterke voorkeur voor producten in metaal, wat resulteerde in strakke en toch speelse ontwerpen.

EXPO 100 JAAR CASTIGLIONI:

Casteelken organiseert van 26 oktober tot 30 november een expo met een uitgekiende selectie van iconische Castiglioni-stukken, aangevuld met een fototentoonstelling. Het gros van Achille Castiglioni's designs wordt tot op vandaag nog geproduceerd.

Dry Saladebestek Koper

Arco vloerlamp

Snoopy Tavolo

AC04 - Fruitschaal/zeef

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.