Molteni&C - Casteelken | Casteelken

Molteni&C

Angelo Molteni richtte in 1934 Molteni&C op in Giuseppina. De Molteni Group bevat vier bedrijven met elk een eigen focus: home furniture, office furniture, kitchen furniture en office and home furniture. Molteni&C is een van de grote spelers in de Italiaanse meubelsector. De ontwerpen evolueren voortdurend en designers hechten veel belang aan materiaalkeuze. De stijl van Molteni&C is typisch en strak. Denk maar aan de elegant gelijnde kasten, sobere tafels, comfortabele zetels en bekoorlijke bedden. Maar er is meer. De functionele collectie 505 bijvoorbeeld, vol met praktische opbergmogelijkheden voor boeken en een televisie.

Creativiteit en innovatie

Gio Ponti, Jean Nouvel, Jasper Morrison, Tobia Scarpa, Aldo Rossi, Luca Meda, Vincent Van Duysen… Allen ontwierpen ze al voor Molteni&C. Het creatief team van ontwerpers tast voortdurend de grenzen van modern design af. Innovatie zit ingebakken in het bedrijf. Bij de productie wordt dan ook gebruik gemaakt van de meest moderne technieken.

Favoriet meubel | D154.2

De Fauteuil D154.2 van Molteni&C krijgt een speciaal plekje in onze toonzaal. Dat is niet zonder reden. Deze “Love Chair” won de prestigieuze Wallpaper Design Awards in 2016. De fauteuil maakt deel uit van de Gio Ponti Collectie, gecureerd door Molteni&C en onder artistieke leiding van Studio Cerri en Associati.

molteni armchair favoriet

Onze berichten over Molteni&C

13 jul
Lees meer

Relax en richt je tweede verblijf zorgeloos in

Je tweede verblijf is jouw persoonlijke garantie op ontspannende weekends en onbezorgde vakanties. Optimaal genieten van je vakantiewoning begint bij een slimme inrichting.

20 apr
Lees meer

Salone del Mobile 2016: 5 interieurtrends

Op Salone del Mobile in Milaan geven alle interieurmerken het beste van zichzelf. Het is dan ook hét moment om er nieuwe trends te spotten. Dit is wat ons opviel in Milaan.

08 sep
Lees meer

Make-over van 19de eeuwse woning

Hoe laat je een drukbezet man tot rust komen in z’n woning? Door een gezellige open ruimte te creëren. Een oase van rust, waar je even kan ontsnappen aan de drukke buitenwereld.

05 aug
Lees meer

Casteelken opent Studio Molteni

Molteni is met zijn 80 jaar alive & kicking en daarom niet verwonderlijk één van de succesverhalen bij Casteelken.

25 jun
Lees meer

Niet te missen: 80 jaar Molteni

Nog tot 30 juni kan je in de Galleria di Arte Moderna in Milaan gaan kijken naar de tentoonstelling ‘80!Molteni’, waar de geschiedenis van dit iconische meubelmerk uit de doeken wordt gedaan.

Laadt meer artikels in

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet correct weergegeven. Wil je toch graag in stijl surfen? Installeer dan de laatste versie van je favoriete browser en bekijk deze websites en vele anderen met de modernste technologie.