Minotti - Casteelken | Casteelken

minotti

Minotti produceert al meer dan 60 jaar designmeubels. ‘Made in Italy’ is van bij het begin de kern van hun identiteit. De combinatie van uitstekende handenarbeid met vernieuwende technologische mechanismen, werd de sleutel tot succes. In 1950 richtte Alberto Minotti zijn eigen meubelzaak op. Tussen 1970 en 1980 kwam ook Renato Minotti erbij en wonnen de broers nationaal en internationaal aan naambekendheid. In 1997 maakte Rodolfo Dordoni het team compleet. Zijn passie voor creativiteit, stijlvolle ontwerpen en esthetische principes sluit helemaal aan bij die van de broers familie Minotti.

Traditie en technologie

Minotti stelt Italiaans design centraal. De ontwerpen zijn het resultaat van uitmuntende handenarbeid en state-of-the-art mechanismen. Een combinatie van traditie en technologie. Dat uit zich in verfijnde details, maar ook in vernieuwende vormen, technologische oplossingen en innovatieve designideeën. Ondertussen blijft de materialenkennis groeien en streven de ontwerpers naar de hoogste kwaliteit.

Werelds met eigen roots

Minotti richt zich vooral tot mensen met een verfijnde smaak. Mensen die zich overal thuis voelen, maar hun eigen roots niet vergeten. Dankzij de ruime keuze heeft Minotti voor elk interieur iets in huis.

Favoriet meubel | Leonard

De zetel Leonard is een ontwerp van Rodolfo Dordoni. De zachte bekleding en uitnodigende look maakt dit zitmeubel zo populair. Fijn extraatje: de arm- en rugleuningen zijn vervaardigd uit eco-leder en bovendien gemakkelijk schoon te maken. Minotti Leonard favoriet

Onze berichten over minotti

07 okt
Lees meer

Nieuw bij Casteelken

Er valt weer heel wat nieuws te ontdekken bij Casteelken. Enkele prachtige nieuwe ontwerpen van de hand van Vincent Van Duysen, de Freeman Lounge van Minotti, de sofa Essential van EDRA ...

27 mei
Lees meer

Open wonen, middenin de stad

Een open gevoel, middenin de stad? We werden op de koffie gevraagd in deze loft in Antwerpen, ontvouwden onze plannen en namen de zithoek onder handen.

27 mrt
Lees meer

Afspraak met de toekomst

Deze hedendaagse woning van architecten Govaert & Vanhoutte getuigt van goede smaak. We geven je graag een rondleiding

15 sep
Lees meer

Afgerond staat netjes

Schoonheid schuilt in een klein hoekje, zeg je? Niet bij deze Seymour. Bij deze sofa springen geen strakke hoeken of statige lijnen in het oog, maar wel sierlijke krommingen en weelderige curves.

25 aug
Lees meer

Minotti in het wit

Praktisch en wit gaan niet samen? Daar denkt Minotti anders over! In de collectie van 2014 pakt het Italiaanse designmerk uit met een heel gamma aan praktische meubels.

Laadt meer artikels in

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet correct weergegeven. Wil je toch graag in stijl surfen? Installeer dan de laatste versie van je favoriete browser en bekijk deze websites en vele anderen met de modernste technologie.