Knoll - Casteelken | Casteelken

knoll

Knoll kent zijn oorsprong in Stuttgart maar werd officieel opgericht door Hans Knoll in New York in 1938. Teamgericht, harmonieus, modern, duurzaam en future-proof zijn de kernwoorden waarmee de meubeldesigners bij Knoll hun werk omschrijven. Officieel startte Hans Knoll, het bedrijf op in 1938. Maar meubeldesign zat al langer in de familie. Want ook zijn overgrootvader stichtte al in 1865 een familiebedrijf in Stuttgart met kwaliteitsvolle meubels. Na de dood van Hans Knoll in 1955 werd zijn vrouw, Florence Knoll, bedrijfsleider van de meubelzaak. Het hoofdkantoor en de productie bevinden zich al sinds 1950 in Pennsylvania, maar intussen zijn er ook productie-eenheden in de rest van Noord-Amerika en in Italiƫ.

Florence Knoll, pionier in kantoorinrichting

De Amerikaanse Florence Schust, geboren in Michigan, verhuisde in 1941 naar New York. Daar leerde ze Hans Knoll kennen, die op dat moment zijn meubelbedrijf uitbouwde. Tijdens hun huwelijk vulde ze zijn ondernemerschap aan met haar designkennis. Als designer benadrukte ze dat ze geen plaats decoreerde, maar creƫerde. Binnen die visie drukte ze ook haar stempel op kantoorinrichting. Dankzij onderzoek en ervaring beantwoordt Knoll nog steeds elke praktische behoefte op kantoor.

Tijdloos design

Verder is het meubelbedrijf gespecialiseerd in zitmeubels, textiel, leder en architecturale en akoestische elementen. De ontwerpen zijn gebaseerd op hoe mensen denken en hoe ze interageren met hun omgeving.

Favoriet meubel | Saarinen

De Saarinen tafel is een ontwerp van Eero Saarinen. Het tafelblad is rond of ovaal en afgewerkt in laminaat, hout of marmer. Saarinen ergerde zich aan de wanorde van tafelpoten en stoelen. Daarom ontwierp hij een tafel met een trompetvormig onderstel. De Saarinen tafel van Knoll staat permanent tentoongesteld in het Museum van Modern Art in New York. De variant met marmeren tafelblad is onze favoriet. knoll saarinen favoriet

Onze berichten over knoll

13 jul
Lees meer

Relax en richt je tweede verblijf zorgeloos in

Je tweede verblijf is jouw persoonlijke garantie op ontspannende weekends en onbezorgde vakanties. Optimaal genieten van je vakantiewoning begint bij een slimme inrichting.

10 aug
Lees meer

Duplexappartement in Oostduinkerke

Een luxueus duplexappartement aan zee dat zowel jong als oud kan bekoren? Geen betere partner dan Casteelken om het interieur van een topproject vorm te geven.

25 jun
Lees meer

Maak je tuin zomerklaar

Eindelijk is het zomer. Tijd om het beste uit de kast te halen voor die al lang geplande BBQ of het tuinfeestje met vrienden. Casteelken verzamelde 6 trends die van jouw tuin the place to be maken.

03 okt
Lees meer

Knoll viert 75 jaar iconisch design

Het Amerikaanse designmerk Knoll blaast in 2013 75 kaarsjes uit. Deze verjaardag ging niet onopgemerkt voorbij tijdens de Internationale Designbeurs in Milaan in april.

Laadt meer artikels in

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet correct weergegeven. Wil je toch graag in stijl surfen? Installeer dan de laatste versie van je favoriete browser en bekijk deze websites en vele anderen met de modernste technologie.