Flexform - Casteelken | Casteelken

flexform

Flexform is een Italiaans familiebedrijf. De productie en het management zijn gehuisvest in Meda, net buiten Milaan. ‘Flexform by Galimberti’, workshops van de broers Galimberti, waren de aanzet voor het familiebedrijf zoals we het nu kennen. De broers maakten zetels en bekleedden stoelen. Hun nageslacht zorgde er op hun beurt voor dat de workshops uitgroeiden tot een echte onderneming. Europa was eerst aan de beurt, maar al gauw bereikte Flexform ook Amerika, Azië en Australië.

Antonio Citterio voor Flexform

Van bij de start werkt Flexform samen met beroemde Italiaanse designers, zoals Asnago-Vender, Sergio Asti, Cini Boeri, Joe Colombo, Paolo Nava, Rodolfo Bonetto, Gigi Radice en Guido Rosati. Antonio Citterio is de topontwerper. Hij coördineert de Flexform collectie al 40 jaar en zorgt voor synergie doorheen alle ontwerpen.

Favoriet meubel | Groundpiece

Groundpiece is een baanbrekende sofa die onze manier van zitten voorgoed wil veranderen. In dit ontwerp van Antonio Citterio staat gebruiksgemak duidelijk op één: lezen, rusten en tv kijken horen daarbij, maar ook op de laptop werken of zelfs comfortabel dineren. Een multifunctionele sofa die een sleutelfunctie bekleedt in huis en er nog eens strak uitziet ook? Die verdient een prominent plaatsje in onze collectie. Flexform Groundpiece favoriet

Onze berichten over flexform

08 sep
Lees meer

Make-over van 19de eeuwse woning

Hoe laat je een drukbezet man tot rust komen in z’n woning? Door een gezellige open ruimte te creëren. Een oase van rust, waar je even kan ontsnappen aan de drukke buitenwereld.

20 aug
Lees meer

Focus op vormgeving bij Flexform

In deze collectie kiest Flexform voor een sober kleurenpalet waaronder warm acajoukleurig hout en rijkelijke materialen zoals kasjmier. De aandacht gaat vooral uit naar de uitgepuurde vormgeving.

Laadt meer artikels in

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet correct weergegeven. Wil je toch graag in stijl surfen? Installeer dan de laatste versie van je favoriete browser en bekijk deze websites en vele anderen met de modernste technologie.