Casteelken interieurdesign - Salone del Mobile 2016: welke installaties maakten indruk? - Casteelken | Casteelken

Salone del Mobile, de jaarlijkse hoogmis voor designliefhebbers in Milaan, zit er weer op. Naar jaarlijkse gewoonte stonden ook enkele installaties in de binnenstad helemaal in het teken van interieur en design. Wij kuierden door de straten van Milaan en lieten ons vijf maal van onze sokken blazen.

Vitra Salone del Mobile 2016 Casteelken interieur design

Vitra kleurt Milaan

Een tijdelijke locatie in het centrum van Milaan? Vitra spaarde kosten noch moeite om hoge ogen te gooien op Salone del Mobile. En met succes. De Colour Machine van Hella Jongerius, een creatieve kijk op kleur, was er zonder twijfel één van de blikvangers.

Nendo Salone del Mobile 2016 Casteelken interieur design

Manga-magie van Nendo

Eerlijk? Wij zijn niet meteen de grootste fans van manga en cartoons. En toch doen deze vijftig verschillende Manga Chairs van Oki Sato (Nendo) onze verbeelding helemaal op hol slaan. Indrukwekkend!

DePadova Salone del Mobile 2016 Casteelken interieur design

De Padova steelt de show

Na de fusie met Boffi werd de meubelcollectie onder handen genomen door Piero Lissoni, de art director van de twee merken. Hij finetunede bestaande producten met nieuwe, verfijnde afwerkingen. Wij namen een kijkje in de nieuwe showroom in Santa Cecilia en waren onder de indruk.

Hay Salone del Mobile 2016 Casteelken interieur design

Hay in ‘t nieuw

Het Deense Hay heeft geen introductie meer nodig. In Milaan stelde het merk haar nieuwe collectie voor. Om duimen en vingers bij af te likken!

Moooi Salone del Mobile 2016 Casteelken interieur design

Moooi beeldt en verbeeldt

Het Nederlandse Moooi treffen we naar jaarlijkse gewoonte in de Zona Tortona aan. Van hun unieke combinatie van fotografie, licht en meubels krijgen we wellicht nooit genoeg.

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet correct weergegeven. Wil je toch graag in stijl surfen? Installeer dan de laatste versie van je favoriete browser en bekijk deze websites en vele anderen met de modernste technologie.