Sober en stijlvol: de Flexform collectie 2014 | Casteelken

In de collectie van 2014 kiest Flexform voor een sober kleurenpalet waaronder warm acajoukleurig hout en rijkelijke materialen zoals kasjmier. De aandacht gaat vooral uit naar de uitgepuurde vormgeving, die zo nog meer tot zijn recht komt. Ons eindoordeel: een sobere, stijlvolle en kwalitatieve collectie.

Casteelken  interieur design a.b.c.d. stoel - antonio citterio - flexform

De A.B.C. stoel die Flexform een tijd geleden op de markt bracht, krijgt dit jaar een opvolger. DeA.B.C.D. stoel zit nòg ingenieuzer in elkaar. Designer Antonio Citterio slaagde erin de metalen armsteunen weg te laten en dat geeft de A.B.C.D. een strakkere look. De kussens zijn uitschuifbaar, zodat je er ook heerlijk languit in kunt relaxen. De zetel is gemaakt uit bruin vintage leer en vormde terecht de blikvanger op de stand van Flexform op het Salone Del Mobile in Milaan.

A.B.C.D. stoel - Antonio Citterio

Casteelken interieur design - feel good stoel - antonio citterio - flexform

In hetzelfde bruine leer stelde Flexform in Milaan deFeel Good stoel voor. De stijlvolle barkruk met comfortabele rugleuning is ook verkrijgbaar in het grijs. Flexform pakte verder ook uit met de Beauty zetel. De grijze zetel is heel ruim, zacht en ultracomfortabel door de verhoogde zitting en de streelzachte grote kussens.

Feel Good Stoel - Antonio Citterio

Casteelken interieur design -  filicudi - antonio citterio - flexform

Nog een aangename ontdekking in Milaan was de elegante Filicudi bijzetbank, in bruin gevlochten leer. “De Filicudi kan je perfect combineren met andere ontwerpen van Flexform, zoals de Beauty zetel”, legt Anne Decruy van ’t Casteelken uit. “Dit duo vormt een eyecatcher in je woonkamer.”

Filicudi - Antonio Citterio

Casteelken interieur design - magi - antonio citterio - flexform

De Magi ligbank sluit perfect aan bij de rest van de lederen meubelstukken uit de Flexform collectie van 2014. De bruine leren bank is strak en heeft een knap design, dat rust brengt in de ruimte. En ook dePiuma kasten met fijne pootjes vormen een harmonieus geheel met de andere stukken uit de collectie. “De meubels in mat acajou hout zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. Zo kan je kiezen voor een laag tv-meubel, een lage opbergkast of een grotere kast”, vertelt Anne Decruy.

Magi - Antonio Citterio

Buitenbeentje Acerbis doet haar eigen ding

Acerbis negeerde het leer helemaal en ging voor harde materialen zoals steen, beton, glas, metaal en hout. Dit jaar lag de focus op remakes van klassiekers uit de bestaande collectie. Anne Decruy: “We zagen een update van de Axis en Xplane tafels, herkenbaar aan hun unieke tafelpoten, een stijlkenmerk bii Acerbis.”

Casteelken interieur design - axis - acerbis
Casteelken interieur design - xplane - acerbis

Axis - Xplane - Acerbis

Een andere klassieker in het gamma van Acerbis is de Pond tafel. Die is al sinds 2006 verkrijgbaar in verschillende groottes. Daar zijn nu twee nieuwe maten en materialen aan toegevoegd. Naargelang de gebruikte materialen, krijg je een ander effect. Glas creëert een mysterieus spiegeleffect als een stilstaand wateroppervlak. Het verfijnde en aardse marmer geeft dan weer een heel ander gevoel.

Casteelken interieur design - pond - acerbis

Pond - Acerbis

De verschillende uitvoeringen van de Pond tafel en alle andere designs van Flexform en Acerbis ontdek je bij ’t Casteelken, de grootste designcollectie van Vlaanderen.

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet correct weergegeven. Wil je toch graag in stijl surfen? Installeer dan de laatste versie van je favoriete browser en bekijk deze websites en vele anderen met de modernste technologie.