Casteelken interieurdesign - Knoll viert 75 jaar iconisch design - Casteelken | Casteelken

Het Amerikaanse designmerk Knoll blaast in 2013 75 kaarsjes uit. Deze verjaardag ging niet onopgemerkt voorbij tijdens de Internationale Designbeurs in Milaan in april.

Om de 75e verjaardag in stijl te vieren, lanceerde Knoll tijdens de voorbije Salone internazionale del Mobile in Milaan de ‘Tools for life’ collectie van OMA, het bureau van architect Rem Koolhaas. Het is de eerste keer dat de beroemde architect zich waagt aan een meubelcollectie. Het werd een samenhangend conceptueel geheel met 12 stukken die een verbinding vormen tussen werk en privé, en zich flexibel aanpassen naargelang de functionaliteit. Blikvanger van de collectie is de 04 Counter. Dit ogenschijnlijk eenvoudige meubel bestaat uit drie balken, waarvan de bovenste twee 360° kunnen draaien. Je kunt er – letterlijk – alle kanten mee uit.

Knoll 75 jaar 1
Knoll 75 jaar 2

De voorbije 75 jaar werkte Knoll regelmatig samen met architecten bij het ontwerpen van meubels. Deze samenwerking resulteerde in tal van designklassiekers, die Knoll tot vandaag regelmatig heruitbrengt in een nieuwe, frisse gedaante. Denk aan de Barcelona Chair van Mies van der Rohe of de Tulip Collection van Eero Saarinen, iconische stukken als de Wassily Chair van Marcel Breuer of de Bertoia Collection van Harry Bertoia.

De Edward Barber & Jay Osgerby Collection die in Milaan werd voorgesteld, bewijst dat Knoll anno 2013 toonaangevend blijft. Het Britse ontwerpersduo – bekend van de toorts voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen – stelde een collectie lounge meubels voor, die uitnodigen tot relaxen. De Sofa Collection bestaat uit vier éénzits en drie complementaire poefs, waarmee je tal van combinaties kunt maken. Van de reeks bestaat ook een compact gamma, op maat van de werkplek. Opvallend detail aan de ontwerpen, beschikbaar in een ruim assortiment van stoffen of lederen bekledingen, zijn de aluminium pootjes, verkrijgbaar in chroom, zwart of knalrood voor extra pit.

Bij ’t Casteelken vind je zowel de iconische designstukken van Knoll als de nieuwe collectie. Kom ze zelf ontdekken in onze showrooms in Rumbeke en Oostkamp.

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet correct weergegeven. Wil je toch graag in stijl surfen? Installeer dan de laatste versie van je favoriete browser en bekijk deze websites en vele anderen met de modernste technologie.